Omotoyossi tog sig två mål närmare skytteligasegern i en annars betydelselös match
Razak Omotoyossi på språng mot skytteligasegern.

Omotoyossi tog sig två mål närmare skytteligasegern i en annars betydelselös match

HIF och Hammarby var två lag som inte hade något att spela för. Razak Omotoyossi kan dock bli den första HIF:are att vinna skytteligan sedan 1998, då skyttekungen hette Arild Stavrum.

Eftersom varken HIF eller Hammarby hade något att spela för matchades en del ungdomar i de bägge lägren. Oscar Berglund fick stå i mål för första gången i Allsvenska sammanhang och skötte sig fint. 

Det var en trevande matchöppning men med flera målchanser. Hungrigast i hemmalaget var kvicke och ettrige Charlie Davies som Leandro Castan hade problem att hinna med. Men stod inte Oscar Berglund i vägen, stod Erik Wahlstedt eller Andreas Jakobson som två vaktande keruber mellan Berglunds stolpar. För HIF:s del vaskades det fram ett par riktigt solklara chanser, som när Razak Omotoyossi serverar Henrik Larsson en "Henrik Larssonpassning", men Larsson på något märkligt sätt petar bollen från sig.

HIF skulle näta redan i första halvlek trots de missade öppna lägena. Marcus Lantz slår en lång lyra upp mot Razak Omotoyossi, Hammarbys unga målvakt gör ett dåligt ingripande i luften där han får sin back ur spel. Kvar ståendes finns Omotoyossi som bara har att rulla in ettan i öppet mål.

HIF var det bättre laget sett över hela matchen och flera öppna chanser slarvade man bort. Razak Omotoyossi hade chanser på ett till två mål ytterligare förutom tvåan som han satte, serverad av Henrik Larsson. Ett misstänkt offsidemål som också fick vissa av Hammarbys supportrar att börja kasta saker mot linjedomaren.

Det som folk mest kommer minnas från matchen är det faktum att det ännu en gång blev stökigt på läktarna på Söderstadion. Med några minuter kvar bröt domarteamet matchen för andra gången och det blev uppehåll i en kvart innan man bestämde sig för att slutföra matchen. Det är tredje gången på väldigt kort tid som Hammarbys fans skämmer ut sig inne på arenan. Disciplinära åtgärder lär vänta klubben. För HIF:s del innebar de tre poängen att man klättrade förbi Malmö FF.

HIF:s elva
Berglund -
Wahlstedt, Jakobsson, Leandro, C. Andersson - 
Makondele, Dahl (85), Lantz, Kolár (46) -
Omotoyossi, Larsson

Inbytta: Svanbäck (46), Skúlasson (85)

Redaktionen2007-10-09 17:45:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"