Månadens spelare i september: Framtiden ännu oviss
Larsson dominerade i september.

Månadens spelare i september: Framtiden ännu oviss

Något försenat redovisas här månadens spelare för september. Eftersom anfallet varit bra och försvarsspelet minst sagt förvirrat kom det kanske inte som en överraskning att det blev en anfallare som blev månadens spelare. Ni kan nog gissa vem.

Han var mycket nära att göra det första målet i matchen som beseglade HIF:s öde i allsvenskan 2007, hemma mot DIF. Han saknades oerhört hemma mot Brommapojkarna. Därefter har Henrik Larsson gjort toppinsatser mot både Heerenveen på bortaplan, Örebro på bortaplan och Trelleborg på hemmaplan. Larsson slutade i september månad på ett snitt på 3,33.

Hans anfallskollega Razak Omotoyossi var i många matcher lika bra och kanske även bättre men han hade lättare att göra vissa mindre bra insatser, exempelvis hemma mot Brommapojkarna, och slutade på ett något lägre snitt med 2,5. Razak spelade dock en match mer än Larsson. Där emellan klämde sig något oväntat mittbacken Andreas Jakobsson in. Jakobsson har, i avsaknad av övrigt försvarsspel under september, varit den som fått göra grovjobbet när de andra svikit. Särskilt på slutet har han tagit ett allt större ansvar och bara blivit bättre och bättre. Jakobsson slutade på ett snitt på 2,75.

Att Larsson nu för fjärde gången i år tar hem priset som månadens spelare är om inte annat ett kvitto på att han är totalt dominerande i dagens HIF. Det vore verkligen synd för svensk fotboll i allmänhet, och HIF i synnerhet, om han inte fortsatte en säsong till.

Helsingborgs Dagblad (HD) skriver idag att ”Henke har bestämt sig”, vilket nog vi andra också anat ett tag. HD träffade Andreas Granqvist vid landslagssamlingen varvid denna uttalade följande enligt HD. ”Egentligen är det väl bara Henrik som vet hur det blir, men han hade behövts i klubben och... Jag tror han har bestämt sig, ja.” Personligen tycker jag inte att detta säger någonting om Larssons framtid i HIF mer än vad vi redan visste.

Det återstår att se om säsongens spelare för HIF bestämmer sig för att fortsätta ännu ett år. Kanske kan han få en ny specialanpassad försäsong. Jag tror inte att Larsson är sugen på att springa på konstgräset i inomhushallen så där särskilt mycket i alla fall.

___________________________________
Tidigare månadens spelare på HIF E-zine:
April - Andreas Jakobsson (3,0)
Maj - Henrik Larsson (3,3)
Juni - Henrik Larsson (3,0)
Juli - Henrik Larsson (3,2)
Augusti - Adama Tamboura (3,67)

Christoffer Spegel2007-10-16 09:11:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"