Gästkrönika: Il Buono, il brutto, il cattivo
HIF-Vännernas öppna brev väcker känslor över Olympia.

Gästkrönika: Il Buono, il brutto, il cattivo

Gästkrönikören "BIG" får här utrymme att behandla det öppna brev som publicerades av HIF-vännerna i samband med det medlemsmöte HIF höll nyligen på Olympia.

1966 gjordes filmen ”Den onde, den gode, den fule”, med Clint Eastwood. 2007 skrev HIF-vännerna ett öppet brev som publicerades i HD.

I det här brevet kan man kategorisera som att där finns goda och onda krafter kring HIF. Dom goda krafterna är dom som är helt okritiska medan dom som framför kritik är onda, vilka som är fula det vill jag inte uttala mig om men HIF:s mittfält är inte alltid rumsrent! Vi som var på HIF:s medlemsmöte i tisdags fick höra en monolog från en känd nöjesprofil. Monologen hölls på samma tema som brevet vilket var pinsamt att lyssna på.

”Vi i HIF-vännerna vill bestämt ta avstånd från den ensidiga smutskastningskampanj som riktas mot HIF:s styrelse i allmänhet och ordförande Sten-Inge Fredin i synnerhet.”

Ensidig smutskastningskampanj! Man drar alla över samma kam! Det är inte så att all kritik ser likadan ut, jag har en form av kritik, en annan supporter har en annan sorts kritik! Som jag ser det ska en förening alltid tåla när det finns befogad kritik.

”I nära samarbete med många goda krafter…”, så räddade man HIF!

Min fråga är vilka är dom onda krafterna? Är det dom som framför kritik?

”Men framförallt blir vi besvikna när människor i och kring HIF lockas med i en slags klagosång som inte har någon grund i verkligheten.”

Klagosång och inte någon grund i verkligheten! När jag med flera stod nere på knutpunkten efter cupsegern så lovade HIF:s ordförande både satsning och en topp-placering 2007, många uppfattade att han menade att man skulle satsa på den ädlaste medaljen! När vi nu kan konstatera att vi befinner oss på en 8: e plats när det är två omgångar kvar ställs givetvis den självklara frågan: Vad gick fel?

”Tränare som Nanne Bergstrand och Peter Swärdh har utsatts för kampanjer tidigare. Nu är samma krafter igång igen”. Återigen dessa ”krafter".

Inom filosofin finns det en teori som heter dialektik, den går ungefär ut på det att när motsatta krafter ställs emot varandra så kan saker och ting utvecklas! Tes ställs mot antites, resultat blir en syntes! Likadant tror jag att det är med en öppen och fri debatt! Olika åsikter ska kunna ställas mot varandra, då finns möjlighet för utveckling! Det ska inte vara någon likriktning, där bara en given åsikt är den givna! Tyvärr verkar det finnas krafter som vill lägga locket på och då blir det till slut som en tryckkokare som kokar över.

Vill vidare påpeka två saker. Jag är full av beundran för det arbetet som styrelsen har gjort för att sanera ekonomin, det borde väl nästan vara något form av världsrekord i sanering! Vidare säga att de individer som ägnar sig åt trakasserier och hot mot vår ordförande är mina ögon inga riktiga HIF:are. Men dessa två saker har inget att göra med den befogade kritik som finns.

Jag avslutar mitt lilla inlägg med de rader som man inledde brevet med:
”Det skrivna ordet ska man vårda och vara rädd om, för då blir det mer beständigt.” Jag håller med.


/BIG, kritisk supporter (även medlem i HIF-vännerna)

P.S. ”Il Buono, il brutto, il cattivo” är den italienska titeln på spaghettivästern! D.S.

Redaktionen2007-10-17 17:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"