Otursam utdelning för HIF
Henrik Larssons kvittering gav HIF hopp inför fortsättningen.

Otursam utdelning för HIF

Panionios hade mycket boll, men det var HIF som skapade de vassaste chanserna. Flytet från Heerenveenmötet höll dock inte i sig.

- Vi skapar en hel del chanser, men de får sista sparken i första. Detta händer samtidigt som Henke nästan precis har dribblat av en back och bara har att lägga in den, så springer Razak i vägen. När de sen gör mål kunde det kanske ha betytt 1-1 i stället för 0-1, säger Daniel Andersson.

Det var vid flera tillfällen som folk på läktarna satt och vred sig i stolarna, lyfte änden ur dem eller bara suckade högljutt. HIF skapade de vassa chanserna och med flytet man hade i hemmamatchen mot Heerenveen, där åtminstone merparten av chanserna satt, hade HIF haft en behagligare resa i den kylslagna kvällen.

- Vi är värda mer än ett mål. Det är nog de medvetna om. Det kändes som att där fanns tre poäng, men så är det i bland, allting går inte på räls, fortsätter Daniel.

Trots HIF:s intensitet i målområdet höll sig Panionios halvtidsledning nästan matchen ut, men i den 83:e minuten nickar Christoffer Andersson ner bollen till Henrik Larsson som klipper till direkt. HIF:s lagkapten håller dock med om att det är Panionios som ska vara mest nöjda med de delade poängen.

- De kom hit för att spela oavgjort, det är inget snack om saken. De körde från början med en anfallare och fem på mitten. De är klart mer nöjda än vad vi är, säger Henrik.

Det har spekulerats i att HIF:s insats i de två hemmamatcherna skulle vara avgörande för ett fortsatt avancemang i turneringen. Även om spelarna verkar nedslagnma efter matchen ser de långtifrån slutet på äventyret när tre matcher återstår.

- Jag sa till en av killarna att det kanske är för tidigt att börja kalkylera vad det här betydde. Det är bara att köra på och våga, säger Daniel.

HIF blickar framåt och har härnäst att möta Galatasaray i den kokande grytan nere i Istanbul. Galatasaray som inledde gruppspelet med en uddamålsförlust borta mot Bordeaux. 

- Vi är inte nöjda, men inte missnöjda heller. Vi kunde ha fått en betydligt sämre start.
- Vi har ingen press på oss överhuvudtaget, avslutar Henrik.






Mikael Öhrn2007-10-26 12:58:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"