Spelarbetyg: Galatasaray - HIF
Razak jublar efter 2-0.

Spelarbetyg: Galatasaray - HIF

Höga betyg överlag efter en utomordentlig insats på Ali Sami Yen i Istanbul.

Daniel Andersson 5
Andersson gör troligtvis sin bästa match i HIF, om inte någonsin. Hans räddningar är redan klassiska och han kan troligtvis aldrig förklara hur han räddade Ardan Turans närskott vändande i luften. Världsklass!

Erik Wahlstedt 3
Kom lite fel i vissa situationer och gjorde vissa enkla misstag som kunde straffat sig. Men stod som helhet upp mycket bra under hela matchen. Missade lite i markeringen vid Galatasarays 2-1. Gult kort i 56:e minuten.

Andreas Jakobsson 4+
Den rutinerade mittbacken var viktig då Galatasaray tryckte på som mest. Han har äntligen börjat använda sina ledaregenskaper för att styra backlinjen rätt. Offsidetaktiken var föredömlig. Jakobsson borde verkligen omvärdera sitt beslut att varva ner. Han höll hög internationell klass matchen igenom men några småmisstag i markeringen drar ner betyget lite.

Oskar Rönningberg 4
Har verkligen kommit in i den ordinarie mittbacksrollen. Det syns inte att han varit skadad under en längre tid. Inte ett misstag under hela matchen. Är följsam och relativt snabb, vårdar bollen bra och verkar trivas i samspelet med Jakobsson. Starka brytningar. Är ett verkligt framtidslöfte.

Adama Tamboura 4+
Adama var verkligen briljant. Stark i kroppen, kyliga dribblingar med underbar teknik, härlig bollkänsla, följsamhet och fart. Hade han varit mer offensiv hade betyg 5 varit givet.

René Makondele 2 (utbytt 66:e min)
Lyckades inte alls med det han företog sig. Verkade tagen av stundens allvar. Anonym genom hela matchen och då han väl fick bollen i bra lägen tvekade han och slarvade. Saknade vilja och ambition.

Andreas Dahl 4+ (utbytt 90:e min)
Underbar insats av Dahl. Tillsammans med Skulason ägde de mittfältet under långa stunder. Dahls kyla, passningsspel och teknik skördade triumfer. Hans blick för spelet och taktkänsla skapade ett lugn inom laget. I vissa delar av matchen sjönk dock mittfältet ner lite för långt och hamnade ”i knäet” på backlinjen. Det är märkligt att denne man hellre vill spela med Nordsjälland nästa år. Gult kort i 80:e minuten.

Olafur Skulason 4
Islänningen spelar bara bättre och bättre. Den förre Arsenalspelaren visar pondus och vilja precis som man förväntar sig. Han täcker av ytor föredömligt och överglänste sin huvudmotståndare Tobias Linderoth.

Christoffer Andersson 4 (utbytt 87:e min)
Christoffer verkar ha hittat formen i HIF. De senaste matcherna har han visat lite av vad som tidigare gett honom en A-landslagsplats. Verkade trivas under matchen med sina starka djupledslöpningar. 3-1 målet gör han fantastiskt bra och mycket starkt. Fortfarande känns det dock som att det är på högerbacksplatsen han kommer mest till sin rätt.

Henrik Larsson 5
Larssons rutin är ovärderlig i dessa sammanhang. Han höll fast bollen, fördelade den lugnt. Skapade ytor för sina medspelare med sina löpningar, täckte av ytor bakåt. Han var överallt. Hans mål håller hög klass.

Razak Omotoyossi 3+
Razak var inte lika framträdande som han brukar och tappade vissa gånger balansen på det hala underlaget. Men han har ett internationellt steg och sysselsätter ofta två till tre försvarare då han är utomordentlig på att hålla och täcka bollen. Målet ger plus och hade han lyckats komma förbi sina försvarare fler gånger hade betyget varit än högre.


Inbytta

Fredrik Svanbäck 3+ (inbytt 66:e min)
Kom in och kämpade väl. Stängde av de luckor som Galatasaray skapat på Makondeles kant med ett betydligt bättre presspel. Bra på att stänga ytor.

Marcus Lantz (inbytt 87:e min)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Samir Beloufa (inbytt 90:e min)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 


______________________
Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass




Redaktionen2007-11-09 08:49:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"