Bosse Nilsson: Osäkert kring anfallsbeståndet
Razak Omotoyossi rankas högt ute på kontinenten och attraherar blickar till Olympia. Det, och att Henrik Larsson ännu inte bestämt sig angående nästa säsong gör att det just nu är lite osäkert i anfallsbeståndet i laget.

Bosse Nilsson: Osäkert kring anfallsbeståndet

HIF:s säsong är långt från över, men Silly Season drog igång för fullt efter Allsvenskans slut. HIF E-zine gjorde en lägeskoll med HIF:s sportchef Bosse Nilsson. Det är särskilt osäkert kring anfallsbeståndet.

- Vi vet inte hur det blir med Henke ännu. Sen när det gäller Razak Omotoyossi är allt möjligt i den här världen. Visst det är inte nödvändigt för oss att sälja varken sportsligt eller ekonomiskt, men kommer det ett bra bud får man ju ta ställning till det då, säger Bosse Nilsson om läget i anfallet.

Dessutom har de ryktats att IFK Norrköping förutom visat intresse för Imad Khalili också har varit intresserade av Olivier Karekezi. Det har dock inte kommit något konkret bud på den rwandiske landslagsanfallaren.

- Det finns ingen klubb som kommit och sagt något. Karekezi har kontrakt med oss över 2009 också.

En annan anfallare som ser ut att vara på väg bort från klubben är Gustaf Andersson, men det är av helt andra anledningar. Malmödödaren kämpar fortfarande med rehabiliteringen efter sin korsbandsskada.

- Gustaf är inte frisk, det är det som är problemet. Det tar tid att komma tillbaka och vi har unga spelare också i truppen. Vi ska ta en diskussion med honom och tränargruppen.

En spelare som HIF definitivt gör sig av med är Imad Khalili. Konkurrensen i klubben är för stor och efter samtal med tränargruppen har man kommit fram till att det bästa för Imad vore en flytt. IFK Norrköping och HIF ligger i förhandlingar med varandra om den unge kantspringaren.

- IFK Norrköping har anmält intresse för Imad och Imad har sagt att han är intresserad av Norrköping.

Ny tränare i HIF?

Målvaktsposten är ett speciellt dilemma i HIF. Man har tre målvakter som alla är i behov av A-lagsspel. Pär Hansson slåss om en ordinarie plats i U21-landslaget och Oscar Berglund har kommit till den punkt i karriären där det är dags att ta nästa kliv. HIF är nöjda med det Oscar har visat upp under hösten i Allsvenskan och Svenska cupen och vill gärna behålla honom.

- Målvakterna är ett pussel som vi försöker lösa.

Det verkar dessutom som att Hans Eklund är förlorad för HIF. Frågan huruvida HIF i sådana fall flyttar någon av de två befintliga tränarna Peter Gerhardsson eller Sven Andersson till Hans Eklunds nuvarande roll eller om en ny tränare ska anlitas är det upp till Stuart Baxter att avgöra.

- Det är något som Stuart Baxter får ta sig tid att fundera på. Det är en fördel med ytterligare en tränare, att man kan träna i fler små grupper. Men det ska ju också vara rätt man.

Några nya spelare är i dagsläget inte på ingång. Men HIF tittar ständigt på nya alternativ.

- Så är det i vårt lilla land. Det finns några spelare som har visat upp sig redan och vi har ytterligare två matcher kvar i skyltfönstret i Europa.


Mikael Öhrn2007-11-21 19:50:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"