Spelarbetyg: HIF-Austria Wien
Makondele styrde HIF.s anfallsspel helt.

HIF spelade en mycket bra match mot Austria Wien och med en säker 3-0 seger avancerade laget till UEFA-cupens sextondelsfinal. Helsingborg började bra men kom av sig lite i mitten av den första halvleken. Trots detta höll de upp försvaret och det gav utdelning i den andra halvleken där spelarna gjorde precis allt rätt. Betygen blir också allmänt höga eftersom detta är en bedrift utöver det vanliga.

Dainel Andersson 3
Sami Al Yen Danne hade inte allt för mycket att göra men han ingav säkerhet och stod för en kalasräddning vid ställningen 0-0.

Erik Wahlstedt 3
Gjorde en godkänd insats men det syns att han är lite långsam ibland. Trots detta spelade han smart och höll sin högerkant i schack.

Oskar Rönningberg 4
Oskar spelade som en rutinerad internationell mittback. Han utnyttjade sina styrkor och kompenserade sina svagheter med mycket smart spel. När Austria Wien fick möjlighet till en snabb spelvändning så stötte Oskar upp och drog på sig en mycket taktiskt frispark. HIF har sin ena mittback klar till nästa säsong.

Andreas Jakobsson 4
I sin sista match styrde Andy och ställde. Det märks inte att han är i slutet av karriären och efter denna match kan man undra om inte den gamle hade kunna göra en säsong till. Andreas Jakobsson har haft en fantastisk tid i HIF och klubben kommer att sakna sin mittbacksgigant både på planen och utanför. Lycka till ANDY! Och tack för en underbar slutföreställning.

Adama Tamboura 5
Maliern är lätt allsvenskans bästa vänsterback. Stenhård i defensiven och underbar i offensiven. Trots att gästerna gång på försökte anfalla på Tambouras kant kom inget förbi honom. Gjorde dessutom en vacker framspelning till HIF:s ena mål.

Christoffer Andersson 4
Började mycket bra och hans löpvilja är enormt nyttig för laget. Har ett mycket bra samspel med Adama Tamboura och Svanbäck kommer längre ifrån sin plats i laget. Stoffe kunde gjort mål redan i första halvleken men det blev inget mål trots en mycket bra match.

Olafur Skulasson 5
HIF:s Islänning har gått från helt utfryst i England till rykten om flytt till Galatasaray. Skulasson var överallt, han sprang, han passade, han bröt, han klackade och han gjorde mål. Skulasson har blivit HIF:s hjärta på mitten och nästa säsong ser mycket lovande ut. Kanske var han till och med planens bästa spelare.

Andreas Dahl 3
Var noggrann och pigg men slarvade lite med brytningarna. Visade som vanligt upp ett fint passningsspel men kunde kryddat sin sista match på Olympia med ett mål. Skottet gick dock strax utanför stolpen. Lämnar för storlaget Nordsjälland och får därmed inte uppleva slutspelet. Lycka till Andreas och hoppas din karriär tar dig dit du vill.

Rene Makondele 5
Förmodligen planens bästa spelare. Styrde hela HIF:s offensiva spel och han var delaktig i nästan samtliga anfall. Makondele visade att han kommer att finnas med i startelvan nästa säsong och hans dribblingsnummer i första halvlek var hur vackert som helt. Tyvärr så hade inte domaren läst regelboken och HIF blev blåsta på straffen som Makondele skulle ha haft.

Henrik Larsson 4
Blev framröstad av publiken som matchens spelare. Det är en sanning med modifikation. Makondele överglänste Larsson på alla sätt men det spelar ingen roll en sådan här afton. Larssons framspelning till 1-0 var på alla sätt en prestation av hög internationell klass och om inte Högaborg får ett wildcard till UEFA-cupen så har HIF bättre användning för honom nästa säsong. Ett SM-Guld och ett UEFA-guld måste locka lite även om Larsson har finare medaljer.

Razak Omotoyossi 4
UEFA-cupens nya skyttekung var blek och tafatt stora delar av matchen. Sedan slog han till med ett slumpmål och spelade in sig i matchen. Betyget höjs till stor del av att han höll sig framme en andra gång och stängde matchen helt med sitt 3-0 mål. Låren från Benin lär jagas av Europas klubbar, vem vill inte köpa en Europeisk skyttekung?

Marcus Lantz 2 (Inbytt 70:e minuten )
Kom in istället för Dahl. Säkrade bak men han aldrig komma in ordentligt i matchen för att ge ett rättvist betyg. Han får sitt betyg baserat på att det täpptes till lite mer när han kom in.