Inför: HIF kan säkra gruppsegern
Får man be om en repris?

Inför: HIF kan säkra gruppsegern

Dags för HIF:s sista match i Uefacupens gruppspel. Bordeaux på bortaplan väntar och faktum är att matchen är en ren gruppfinal. HIF är redan klara för vidare spel och nu är det gruppsegern som hägrar. Segraren i morgondagens match säkrar gruppsegern och får därmed en på pappret lättare lottning i sextondelsfinalen.

HIF:s europaäventyr går vidare och härnäst väntar Bordeaux på bortaplan. Fransmännen har två raka segrar och har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i grupp H. Laget tränas av den gamle världsmästaren Laurent Blanc och hans manskap har blandat och gett på sistone. 0-5 mot Caen följdes upp med en 4-3-seger mot Toulouse senast. Bordeaux placerar sig för tillfället på tredje plats i franska ligan.

HIF reste till Frankrike redan i måndags och har laddat upp inför matchen sedan dess. För en vecka sedan säkrades avancemanget mot Austria Wien hemma och frågan är om HIF kan ladda om igen.
- Vi får inte slå oss till ro bara för att vi är klara. Jag vill se en fokuserad match igen och jag är säker på att vi kan genomföra det också. Spelarna har ett starka och pigga ut på träningarna och de är sugna på matchen, så jag är optimistisk, säger HIF-tränaren Stuart Baxter till hif.se.

Gruppsegern hägrar förstås och om det målet nås är HIF:s insats snudd på bragdartad.
-Vi vill gärna vinna gruppen, det skulle innebära en bättre lottning och dessutom skulle det vara mer bonuspengar. Det skulle förstås också vara en stor merit att ett svenskt lag skulle klara av en sådan sak. Vi har chansen och den ska vi försöka ta. Men inte med något defensivt spel, vi vet att vi har en offensiv som är ett hot mot alla lag och det ska vi använda oss av, fortsätter tränare Baxter.

Matchen imorgon blir Jakobssons, Dahls och Eklunds avskedsföreställningar i HIF och som tack petas Andreas Dahl från startuppställningen. Marcus Lantz ersätter och det känns helt rätt med tanke på Dahls drömmar om giganten Nordsjälland…

Tyvärr verkar det som vänsterbacken Adama Tamboura inte kan medverka imorgon. Axelskadan från mötet med Austria Wien är ännu inte helt läkt och beslut om Tambouras medverkan tas under matchdagen. Om maliern inte kan spela ersätter antingen Leandro Castan eller Christoffer Andersson.

Troligt lag:
D.Andersson
Wahlstedt-Jakobsson-Rönningberg-Castan
Makondele-Lantz-Skulason-C.Andersson
Omotoyossi-Larsson

Berglund-Tamboura-Landgren-Chansa-Svanbäck-Dahl-Unkuri

Matchen börjar klockan 20.45 imorgon och sänds på Eurosport. Sextondelsfinalerna lottas den 21 december.

Mattias Lindberg 2007-12-05 21:48:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"