Fredin sitter säkert
Sten-Inge Fredin fick förnyat förtroende på gårdagens extrainsatta årsmöte.

Fredin sitter säkert

Gårdagens extrainsatta årsmöte blev lugnare än förväntat och sittande styrelse förstärktes med Jesper Jansson, Eva-Marianne Nilsson, Bo Henriksson och Björn Nilsson. - Det är min förhoppning att vi från och med i kväll skapar en ny plattform och får chans att jobba i lugn och ro inför kommande årsmöte i februari och med förberedelserna till nästa säsong, sa omvalde ordförande Sten-Inge Fredin till hif.se.

Några hundra medlemmar hade samlats i Konserthuset för det extrainsatta årsmöte som styrelsen kallade till i september månad. De allra flesta kom för att ge sitt stöd till sittande styrelse och mycket riktigt valdes samtliga ledamöter om igen med ordförande Sten-Inge Fredin i spetsen.
- Jag tycker att det är positivt, inte bara för min egen skull utan mycket för de andra killarna i styrelsen som gjort ett jäkla jobb under en tuff säsong, berättar Fredin för HD.

När omvalet var klart möttes Fredin av en två minuter lång applåd som säkerligen värmde hans hjärta. 2007 har varit ett sanslöst turbulent år med sportsliga besvikelser, dödshot, sålda spelare och avhoppande tränare. Styrelsen har gång på gång varit i konflikt med supportrar och media och när allt verkade vara på rätt väg kom dolkstöten i ryggen när Baxter avgick några minuter efter matchen mot Bordeaux. Enligt Fredin var det ett mycket oproffsigt agerande.
– Baxter har varit ett av våra stora problem den här säsongen. Att säga upp sig fyra minuter efter en match inför den samlade presskåren är oproffsigt ända ut i fingerspetsarna. Vi hade kunnat resa hem, sätta oss ned i lugn och ro och prata igenom saker och ting.
– Det har varit mycket med Stuart den här säsongen.¬ Krav på betalningar till agenter som vi inte har känt till avtal med. I somras förhandlade han med Vålerengen bakom vår rygg, säger Fredin till Sportbladet.

Samtidigt som 2007 har varit ett år fyllt av problem så är det samtidigt en av de mest framgångsrika säsongerna någonsin. Europaspelet har varit en succé och HIF har gjort ett rejält avtryck ute i Europa vilket innebär fortsatt spel i februaris sextondelsfinaler. Vem som leder HIF på planen och på bänken nästa år är fortfarande oklart då varken Henrik Larsson eller en ny tränare är klar för 2008. Styrelsen fram till det ordinarie årsmötet är däremot vald. Förutom Sten-Inge Fredin, Lars Öijer, Harald Roos, Christer Fermvik och Krister Azelius, som alla funnits med tidigare, sitter även följande personer i HIF:s styrelse:

Jesper Jansson – före detta elitspelare och lagkapten i HIF. Har efter fotbollskarriären hunnit med att vara ledare i Stabaek och rådgivare åt ett agentnätverk.

Eva-Marianne Nilsson – har de senaste åren varit Helsingborgs Stads kontaktperson i samband med borgensåtagandet och har därför en del insikt i klubben. Nilsson är chef för finans- och bolagsavdelningen i Helsingborgs Stad.

Bo Henriksson – chef för Utland Norrporten. Föreningsmänniska som har erfarenheter som spelare, klubbdirektör och ordförande i IFK Kiruna.

Björn Nilsson – hamndirektör i Karlshamn och har tidigare haft styrelseuppdrag i Mörrum Hockey och Mjällby AIF.

På det ordinarie årsmötet i februari avgörs om styrelsen får sitta kvar över 2008.

Mattias Lindberg 2007-12-11 11:38:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"