Johan Oremo: "Jag har träffat HIF"
Johan Oremo i Gefles tröja. Vilken tröja bär han nästa år?

Johan Oremo: "Jag har träffat HIF"

Johan Oremo har varit en av de mest uppmärksammade spelarna på sista tiden. Ett tag var han nästan klar för Djurgården till att i nästa andetag vara aktuell för HIF. HIF E-zine fick tag på Johan för att försöka reda ut begreppen.

Du är en av de mest omtalade spelarna den här säsongen, hur ser du själv på säsongen som gått?  
Det har gått väldigt bra under hela säsongen och inte bara i början och i slutet när jag gjorde mina mål. Jag kom in bra i laget och Gefle är en klubb som det är lätt att göra det i. Journalister har ju skrivit att jag hade en svacka under mitten av säsongen. Jag ser det inte så. Jag spelade på och spelet flöt bra. En forwards uppgift är ju dock att göra mål. Så är det bara. Så när jag inte gjorde mål under ett tag så blev det ju klart kritik.

Och nu när säsongen är över har det varit många föreningar som velat ha dig och du har snabbt blivit en av de mest eftertraktade spelarna i Allsvenskan. Hur viktig är en ny klubbadress för att utvecklas ytterligare som spelare?  
Givetvis känns det smickrande med allt intresse kring mig. Det är svårt att svara på om en ny klubb kan bidra till min utveckling. Det finns möjligheter att utvecklas även i Gefle. Det är klart att det finns skillnader exempelvis vad gäller underlaget. Men jag har aldrig haft problem med omställningen mellan konstgräs och naturgräs. På mjuka höstplaner kan det ju dock vara något större skillnader men det är bara att anpassa sin spelstil efter underlaget. Så det är inget som påverkar mig i den delen.

Det har nämnts att du varit nere i Helsingborg. Stämmer detta? Och i så fall; kan du säga något om ditt intryck av föreningen och staden?  
Jag kan bekräfta att jag har varit nere i Helsingborg och träffat Sten-Inge Fredin och en del andra personer. Jag var dock bara nere några timmar mellan 10 och 13. När vi åkte igenom staden fick jag uppfattningen att det var en mysig stad vid vattnet som det säkert går att trivas bra i.

Har du pratat något med René Makondele?  
Nej det har jag faktiskt inte gjort. Han lämnade ju Gefle ganska snart efter att jag kommit till klubben. Men det verkade vara en trevlig kille.

Det sägs att du har vissa ”speciella krav” som t.ex. Djurgården inte kunde matcha?  
Det där vill jag egentligen inte kommentera. Men Djurgården lämnade ett förslag. Vi lämnade ett motbud och därefter har jag inte hört något alls från dem. Så det är ju lite märkligt..

Din flickvän spelar också fotboll på hög nivå. Hur mycket handlar det om din sociala status?  
Givetvis måste tjejen också få en bra lösning. Annars funkar det inte. Så det väger ju också in.
 
När tar du ett definitivt beslut om din fotbollsframtid?  
Nu ska det bli inspirerande att åka på landslagsläger. Vi åker den 8:e januari. Jag har inte tagit något beslut ännu, utan jag måste fundera ett tag till. Men jag hoppas på att jag bestämt mig innan jag åker iväg. Det hade varit skönt för min egen del.





Christoffer Spegel2007-12-28 13:36:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"