Sundsvall - Kalmar FF
1 - 0

20/4-2022 GIF Sundsvall - Kalmar FF: 1-0 FT

GIF Sundsvall tar sin första 3 poängare efter ett kanonskott signerat Pontus Engblom i slutminuterna.

En riktig fullträff av lagkaptenen Pontus Engblom precis i slutminuterna, en boll i mål av gästande Kalmar FF i anfallet efter men målet döms bort för offside och GIF Sundsvall tar säsongens första vinst.

Den 3 matcher långa förlustsviten är bruten och äntligen får GIF Sundsvall fira säsongens första poäng. Även om gästande Kalmar FF stod för större bollinnehav under matchen, hela 62% jämför med hemmalaget GIF Sundsvalls 38% kändes lagets prestation på planen betydligt bättre än den gjort i de tre inledande förlustmatcherna. Spelarna börjar lättare hitta rätt med passningarna till varandra, något som varit ett stort problem tidigare och man skapar farligare chanser som resultat av detta. Joe Corona var avstängd efter det röda kort han drog på sig i förlustmatchen borta mot Varbergs BoIS och Forrest Lasso var fortsatt frånvarande på grund av skada.

Oerhört skönt för Andreas Andersson i GIF Sundsvall målet med en 0:a med sig efter de många mål laget släppt in i förlustmatcherna och att spelarna börjar fungera bättre i samspelet med varandra är vad vi på GIF Sundsvall redaktionen tar med oss såhär några timmar efter dagens match.

Matchens -
Endast 2520 st i publiken på NP3 Arena redan i säsongens andra hemmamatch är oroväckande. I GIF Sundsvalls Strategiska mål 2022-2025 finns en målsättning att lagets publiksnitt ska ligga på 5000 personer per match. Slutar publiken besöka hemmamatcherna redan match 2 på hemmaplan i Allsvenskan den första säsongen efter uppflyttning är det oerhört illa.

Hur kan vi supportrar bidra till fler åskådare på NP3 Arena?
Maila gärna era förslag till GIF Sundsvall redaktionen på: gifsundsvall2022@gmail.com

Matchfakta:
GIF Sundsvall–Kalmar FF 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (90) Pontus Engblom (Dennis Olsson)

Statistiken
Skott: 9–9
På mål: 6–1
Utanför: 3–8
Hörnor: 4–6
Gula kort: 1–2 (R.Damus 58:e minuten GIF Sundsvall) (R.Sjostedt 64.e minuten, N. Netabay 79:e minuten Kalmar FF)
Domare: Kaspar Sjöberg