Lägeskoll med Olivier

HIF:s rwandiske landslagsman Olivier Karekezi trivs utmärkt i Sverige och tycker inte omställningen varit speciellt svår.

Han kommer från Rwanda. Han blir överlycklig varje gång han gör mål (två hittills) och förmodligen kommer vi att se ganska mycket av honom i HIF under sommaren och hösten. Vi pratar naturligtvis om Olivier Karekezi - som spelade från start igår mot ÖIS och som gjorde ett kanoninhopp mot Sundsvall i förra omgången.

Du såg grymt glad ut efter målet mot Sundsvall!

- Ja, jag var såklart mycket glad. Jag fick dessutom direkt känslan av att vi skulle vinna matchen när jag gjort det målet, menar Olivier.

Målproduktion, ja. I Allsvenskan har det blivit två, men i B-laget har det blivit ännu fler; där är han en ruggigt pålitlig målskytt. Och motivationen är lätt för honom att upprätthålla. Han konstaterar enkelt att "ju fler mål jag gör i B-laget, desto närmare kommer jag en plats i startelvan i A-laget". Mer komplicerat än så behöver man inte göra det.

Du har blivit lite av en supporterfavorit nu.

- Det känns jätteskönt när de stöttar mig. Det ger mig mod och jag blir inte alls lika trött, konstaterar Olivier som inte tycker omställningen till svensk fotboll varit speciellt svår.

- Alla har tagit emot mig så väl och alla runt om klubben stöttar mig hela tiden.

Vad tycker du ni måste tänka på framöver för att hålla i den vinnande trenden?

- Helt enkelt att vi spelar det system som tränaren vill och att vi tränar hårt. Och det är viktigt att vi aldrig ger upp!

Så sant som det är sagt.

Martin Falkman2005-07-05 14:30:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"