VSK torskade mot Brage
VSK hade ingen större lycka under gårdagens match mot Brage!

Säsongens första tre poängare följdes upp med en riktig skitmatch. Brage vann gårdagens drabbning i borlänge med 1-0 efter en dålig insats av VSK

VSK kom till borlänge under gårdagen med en skön seger i premiären i bagaget. Man hade besegrat Forward i premiären med 1-0 inför 5200 personer i Västerås. Men den glädjen och anfallsvilja som man ändå presterade i den matchen  var som bortblåst igår. Matchen mot Brage var en av dom sämre matcher som VSK fotboll har gjort på flera år. Under 90 minuters spel lyckades man skapa max fem bra chanser samtidigt som Brage hade ett koppel riktigt kvalificerade chanser som Matrin Sundström fick göra några riktigt bra räddningar på.

Första halvleken startade inget vidare då VSK fick byta ut stöttespelaren Stefan Bärlin redan efter fem minuters spel med en befarad lårskada. In kom matchhjälten från premiären Philip Mårtensson och VSK valde efter detta att spela med kalle ljungberg på topp. Detta visade sig inte fungera alls utan det var Brage som tog tag i taktpinnen och förde spelet. Dennis Boskalio, Oscar Pehrsson, Tobbe Holmgren och Martin Hofling hade en hel del att göra och man gjorde det också väldigt bra. Tillsammans med Martin Sundström i målet fanns det ett bra hopp för dom 60 talet tillresta Västeråsarna på plats. Tyvärr var det bara här som det var riktigt bra. När spelet vände och man skulle bygga upp ett anfall blev det mycket långbollar som allt som oftast rann ut i sanden. Martin Andersson och Kalle hade en tuff uppgift då man sällan fick behandla boll efter marken. Man kom dock runt på kanterna och skapade ett par bra chanser och man fick också tre hörnor som blev riktigt farliga. Vadim Jevtuschenko hade en hel del boll tillsammans med Patrik grönvall på mitten. Men slarvigt spel gjorde att Brage enkelt kunde avvärja. 0-0 stod sig i halvtid och det var så långt sett ganska rättvist dock emd övertag för Brage.

Andra halvleken blev en sorti med VSK ögon sett. Brage öste på framåt och skapade snabbt ett par riktigt bra lägen där Martin i målet fick göra några riktigt svettiga räddningar på. VSK fortsatte med det dåliga passningsspelet och det blev mycket långbollar som gav några halvchanser men inte mycket mer. När Brage sedan gör 1-0 så vaknade VSK äntligen till. Man flyttade fram spelet och började att gå runt på kanterna och försök ahitt bra inlägg. Tyvärr var Martin Andersson väldigt ensam framför mål och det blev aldrig riktigt livsfarligt. Men med fem minuter kvar kom läget som kunde gett poängen. Temesgen berhane kommer runt på kanten och spelar in bollen snyggt  mellan två försvarare. Där störtdyker  Patrik grönvall och Martin Andersson. Bollen tåas dock mitt i magen på Bragekeepern. Luften gick ur VSK och Brage spelade av sista minuterna och slutresultatet blev 1-0 i en match som verkligen inte skrivs in i historieboken.

Nu väntar Gröndal borta nästa tisdag och det blir sannerligen ingen lätt match.