Spelarprofiler vi minns - Stefan Mogren

Vi fortsätter intervjuserien med en backklassiker i Stefan Mogren. Med nummer två på ryggen styrde han tillsammans med Marcus Johannesson Oddevolds mittförsvar under bl. a. den allsvenska säsongen 1996. God läsning!

Kortfakta:
Namn: Stefan Mogren
Ålder: 41
Bor: Västerås

Spelat i klubbar:
IFK Västerås, Örebro SK, BK Forward, IK Oddevold, Elfsborg, FK Haugesund

Spelarstatistik:
1995, 25 matcher, 0 mål 
1996, 25 matcher, 0 mål

Stefan stör sig fortfarande på att han hösten 1996 missade att näta i en jättechans, hemma mot Örebro. Han dribblade sig igenom deras mittfält och försvar, för att sedan lägga skottet rakt i famnen på deras målvakt.

Vad gör du nu förtiden?
Jobbar som gruppchef i Sthlm på ett företag som heter CIKAB , varuförsörjning till Coop Sverige. Mycket tid går till familjen, hans 5 åriga dotter och jobbet.

Vilken relation har du med fotbollen idag?
Den är ganska skral idag, har ingen relation till fotbollen alls. Däremot är min fru är distriktsförbundskapten för Västmanlands distriktslag. Själv är jag bara bollkalle nuförtiden.

Har du någon kontakt med någon Oddevoldare idag?
Nej inte direkt, vi umgås en del med Peter Larsson, våra familjer träffas ibland. (Peter Larsson är numera boende i Västerås.)

Vilket är ditt bästa minne från tiden i Oddevold?
Många bra minnen, men avancemanget till Allsvenskan slår det mesta. Stort! Ett minne för livet! Känslan 1995 var att föreningen mådde väldigt bra och vi hade en extremt målmedveten och fokuserad spelartrupp.

Hur var Torbjörn Nilsson som Tränare?
Han hade en jättestor del i att truppen mådde så jäkla bra. Jag lärde mig även mycket som jag sen har tagit med mig till mitt arbetsliv, hur man får folk att må bra och jobba efter uppsatta mål. Plus att han givetvis hade en gedigen fotbollskunskap, och var duktig som tränare.

Hur kom det sig att du gick till IK Oddevold, vem tog kontakten med dig?
Jag körde fast i Örebro, de hade många bra försvarare. Jag blev sedan utlånad till BK Forward. Då ringde telefonen, det var Torbjörn Nilsson, han ville att jag skulle spela för IK Oddevold. Ganska smickrande när en sådan herre ringer. Han hade sett mig i en cupmatch när vi i BK Forward mötte IK Oddevold. Sedan hade han spanat in mig i några matcher till efter det.

Saknar du något från din fotbollskarriär?
Jag skulle så gärna spelat fotboll än idag, kan sakna detta. Hade tyvärr en del skador i slutet så jag fick avsluta min karriär i Haugesund lite för tidigt. Jag hade gärna velat prova på proffsspel i England, det är en pojkdröm. Det var faktiskt några div1/div2 klubbar från England som hörde av sig, men det passade inte i tiden. Något som jag, som sagt, gärna skulle ha velat prova idag om man ser tillbaka i tiden.

Vilket är ditt bästa minne från hela din fotbollskarriär?
Att vinna en serie som vi gjorde med Oddevold känns jättestort och det är inte alla som får göra det. Jag har även en landskamp i bagaget, jättekul! Jag blev uttagen i en match mot Polen, det var under tiden jag spelade med Elfsborg.

Vem tycker du var bästa spelaren i Oddevold när du spelade hos oss?
Marcus Johannesson.

3st råd till Oddevolds Juniorer!
1. Seriös
2. Lyhörd
3. Våga

Vill du hälsa till någon i Oddevold?
Hela gänget, det skulle vara kul att träffa alla igen! 

Har du några råd för hur Oddevold ska ta sig tillbaka till elitfotbollen?
Tålamod är viktigt. Det gäller att jobba hårt, att behålla spelare och inte få panik.
Det är också superviktigt att slussa in juniorer. Att köpa ihop ett lag är svårt, man måste istället lyckas med att få ihop gruppen.

Snabbfrågor!
1. Favoritspelare? Andrés Iniesta
2. Favoritlag? Barcelona
3. Skostorlek : 44 

Vi tackar Stefan för att han tog sig tid och för hans år i Oddevold.

JOJOmarkus.wikstrom85@gmail.com2010-02-07 22:12:04
Author

Fler artiklar om Oddevold