Lagbanner
Spelarbetyg: AIK – IFK Norrköping 0–3
Det blev en blytung eftermiddag på Nationalarenan när IFK Norrköping besegrade AIK med 3-0.

Spelarbetyg: AIK – IFK Norrköping 0–3

Drygt 32 000 på läktarna och fantastiska förutsättningar. Det var upplagt för fotbollsfest på Nationalarenan när Norrköping gästade. Men AIK lyckades inte svara upp mot förväntningarna utan blev utklassade av Peking. De rutinerade spelarna kom inte upp i nivå och tyvärr är det inga positiva spelarbetyg som delas ut.


1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 1
Tung dag för AIK-målvakten som tvingas släppa tre bollar förbi sig. Borde kunna göra det bättre på första målet då han står bra placerad även Nymans skott är hårt och från nära håll. Gör några bra räddningar, men släpper man in tre mål kan inte betyget landa på något annat än underkänt.

Alexander Milosevic: 1
Inte heller den här matchen kommer Milosevic upp i nivå. Slarvar med passningsspelet och lyckas inte styra upp backlinjen. Har svårt med positionsspelet vilket gör att han hamnar i jobbiga situationer. Missar flera viktiga brytningar och är allmänt ofokuserad.  AIK-kaptenen är en skugga av sitt forna jag och det är oroande. 

Sotirios Papagianopoulos: 1
Likt sina mittbackskollegor hade ”Sotte” ingen bra dag på jobbet. Det går för långsamt uppspelfasen vilket gör att Norrköping kan komma upp i press och stressa fram misstag. Kommunikationen i trebackslinjen idag var under all kritik och där har ”Sotte” ett stort ansvar.

Jetmir Haliti: 1
Lämnar alldeles för mycket ytor bakom sig när han går upp och deltar i offensiven. Tydligt att Haliti behöver en defensiv mittfältare som kan täcka upp bakom honom. Försäsongsformen som bortblåst, tyvärr.

Rui Modesto: 2
Den enda som erbjuder någon form av offensivt hot i dagens match. Tar sig ofta förbi sin gubbe och driver upp bollen på högerkanten. Det defensiva postionsspelet kan fortsatt bli bättre men Modesto gör ett bra ingripande när han tacklar bort ett farligt inspel från Peking i första halvlek.

Bilal Hussein: 1
Blir totalt uppkäkad av Norrköpings mittfältare och slår bort flera långbollar. Hamnar i flertalet pressade situationer vilket leder till bolltapp. Blir bortgjord flera gånger på högerkanten, vilket resulterar i två mål för Norrköping. Det defensiva samarbetet med Modesto fungerade inte alls. Dags att bänka Bilal snart? 

Jimmy Durmaz (Ut 46): 1
Har svårt att matcha Peking fysiskt och förlorar många närkamper. Passingskvalitén varierar och Durmaz lyckas inte sätta de offensiva spelarna i rätt lägen. Kommer ofta för långt ner i banan vilket gör att AIK har svårt att komma till några målchanser. Durmaz har en bit kvar till formtoppen.

Abdussalam Magashy (Ut 64): 1
Är överallt men samtidigt ingenstans. Tappar mycket boll,  förlorar i stort sett varenda närkamp och vinner inga andrabollar. Inte många rätt från Magashys sida idag.

Erick Otieno (Ut 64): 1
En riktigt svag prestation från Otieno. Tillsammans med Haliti lämnar han stora ytor på vänsterkanten för Norrköping att attackera på. Uppträder ofokuserat och gör alldeles för många slarvfel.

Viktor Fischer (Ut 79): 1
Får mycket boll på offensiv planhalva och det är tydligt att dansken ska leda AIK:s offensiv. Man ser att Fischer har ett spelsinne på en annan nivå, men när de övriga spelarna inte tar rätt löpningar eller gör sig spelbara blir det svårt för dansken att uträtta något. Blir allt mer frustrerad ju längre matchen lider och faller ur matchbilden.

Alexander Fesshaie: 2
Det är svårt att hänga Fesshaie då kritiken snarare ska riktas mot de rutinerade spelarna. Anfallaren är ändå en av få som försöker och visar vilja, även om han inte får ut särskilt mycket av det idag.

Inhoppare:
Omar Faraj (In 46): 1
Byttes in istället för Durmaz för att få fart på AIK:s offensiv. Bidrar med löpstyrka och går in flera dueller med Peking-försvarare, vilket är positivt. Dock resulterar det inte i några målchanser.

Axel Björnström (In 64): 1
Tämligen osynligt inhopp från Björnströms sida.

Taha Ayari (In 64): 2
Kommer in ett tufft skede av matchen och gör det han kan. Ska absolut inte hängas på något vis även om Ayari inte uträttar något spektakulärt.

Elias Durmaz (In 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas



Vad är era tankar om förlusten? Håller ni med om betygen? Kan någon spelare lämna matchen med huvudet högt?

TV: Andreas Brännströms tankar inför Allsvenskan 2023

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-04-10 21:58:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen