All press på Helsingborg i VM-finalen!
Gör VM-debut!

All press på Helsingborg i VM-finalen!

BoIS tar emot HIF på hemmaplan.

Läste på forumet om att Albert Ejupi saknas i år, det vill säga en riktigt stark defensiv kraft på mittfältet. Och det kan ligga något i det. Kanske framför allt när Luke le Roux inte riktigt kommit upp i fjolårets nivå, även om han känts på uppåtgående på sistone.  

Jag ställde också frågan till Joakim Persson om detta när ytterligare en "bollskicklig" mittfältare värvats  i våras. Svaret blev något i stil med att det defensiva slitet kan (ska) alla ta. Det ingår liksom löpmeter i att tillhöra och spela för Varbergs BoIS. Men avsaknaden av fler defensiva mittfältsalternativ kan ändå var en anledning till att det sett ut som det gjort i år i vissa matcher där Varberg klappat ihop resultatmässigt i andra halvlek. 

Både defensiva och offensiva problem i år alltså och en målskillnad på 11-22. Men trots det en poängskörd fullt i paritet med tidigare allsvenska säsonger, det är väl sådant som stavas allsvensk rutin? 

Mot Helsingborg imorgon är i princip alla tillgängliga utom långtidsskadade Hampus Zackrisson säger Jocke till HN och flera spelare är på väg uppåt i form. Morgondagens match är en sådan som Varberg bör vinna om man vill stanna kvar i allsvenskan men jag skulle inte kalla det någon måstematch. För med en match mer spelad har HIF inte ens skrapat ihop hälften av boisarnas poängskörd så all press imorgon ligger egentligen på Helsingborg.  Dessutom har Värnamo och Degerfors redan förlorat i denna omgången och oavsett morgondagens resultat kommer Varberg fortsatt att parkera på säker mark efter 14 spelade matcher. 

Men det är såklart onödigt att ge Helsingborg luft under vingarna. Ett Helsingborg som nu har nyförvärven Alexander Faltsetas och Thomas Rogne spelklara men får klara sig utan Wilhelm Loeper som drog på sig ett onödigt rött kort mot Djurgården senast. I samma match blev även mittfältaren Dennis Olsson korsbandsskadad. 

Förra gången det begav sig på "vallen" 2020 vann Helsingborg med 3-1 efter att BoIS fått emot sig en av de billigaste straffar jag någonsin skådat. Något liknande vill vi undvika imorgon i matchen som HIF:stränare Mattias Lindström kallar en "VM-final". Hellre då att Robin Simovic får visa att släkten är värst.   

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-07-17 18:47:42
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS