Almadjed IN, Acquah KVAR, Gero, Mbo, Kreida och Bödvarsson UT

Almadjed IN, Acquah KVAR, Gero, Mbo, Kreida och Bödvarsson UT

HIF agerar snabbt på marknaden för spelarkontrakt. Bara tre dagar efter uppflyttningen har sportchef Andreas Granqvist redan kunnat presentera ett flertal förändringar i truppen.

Efter en tids ryktesbildning är Sumar Almadjed presenterad som HIF:s andra (efter Ali Suljic) nyförvärv inför allsvenskan 2022. 

Den 25-årige bollskicklige defensive mittfältaren, född i Helsingborg, ansluter från Landskrona BoIS. Almadjed ansågs allmänt som en av superettans allra bästa spelare när han ådrog sig en ledbandsskada i mitten av augusti.  

Bitarna föll på plats för Almadjed under det som faktiskt var hans första säsong i elitfotbollen. Före tiden i BoIS spelade han ett år i Hittarp (2018) och ett år i Höganäs BK (2017). Moderklubben är Högaborg. 

– I Sumar får vi in en riktig karaktärspelare som gjort en väldigt stark säsong i Superettan i år. Han är en bolltrygg mittfältare som med sin spelintelligens löser många knutar och underlättar för sina medspelare. Vi är också väldigt glada över att ha tagit hit ytterligare en lokal kille som är uppvuxen i staden och vet vad HIF betyder för vår region, säger sportchef Andreas Granqvist.

Igår kom beskedet att HIF aktiverar sin köpoption på Benjamin Acquah, som skrivit på ett fyraårskontrakt. Den 20-årige mittfältaren kom på lån från Ebusua Dwarfs i somras och  har visat glimtar av en hög teknisk förmåga i årets superetta, där han startade tio matcher. 



Däremot aktiveras inte köpoptionen på ett annat av säsongens lån - Vladislav Kreida. Esten, som gjorde en stark insats i tisdagens kvalmatch, återvänder därmed till Flora Tallinn.

Lämnar gör också vänsterbacken Bödvar Bödvarsson, som under sitt ettårskontrakt startade 27 av 30 seriematcher plus allsvenska kvalet.

Sportchef Andreas Granqvist utesluter dock inte helt en fortsättning i klubben för vare sig Kreida eller Bödvarsson. 

– ”Böddi” har spelat 30 matcher i år och varit en viktig spelare för oss. Vi har inte tagit ett hundraprocentigt beslut om framtiden än men har i nuläget inte erbjudit honom en kontraktsförlängning. Det innebär att han är fri att skriva på för någon annan klubb, säger sportchefen.

– Vladislav är en ung mittfältare som lärt sig mycket, mognat som person och utvecklats som spelare. Precis som i fallet med Bödvar är beslutet inte definitivt men vi är medvetna om att han kan hamna i någon annan klubb. Vi kommer att fortsätta följa ”Vlad” och önskar honom såklart stort lycka till, säger Andreas Granqvist.

Som väntat blir det heller ingen fortsättning i HIF för 2019 års anfallsvärvningar Alhaji Gero och Noel Mbo, som båda fått ytterst lite speltid i år och oftast inte ens varit med i matchtrupperna. 

– Vi vill tacka Noel och Gero för deras insatser i HIF. Det är spelare som varje dag kommit till Olympia med ett leende på läpparna, krigat på och spridit positiv energi. Vi önskar dem lycka till i framtiden, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2021-12-17 15:21:38
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"