Rantzauklippan: Är det dags för Stojan Lukic att kliva in även på Hallands Nyheters sportredaktion?
Ännu en mångsysslare.

Rantzauklippan: Är det dags för Stojan Lukic att kliva in även på Hallands Nyheters sportredaktion?

Finn fem fel. Och hitta åtminstone tre.

Jag läser Hallands Nyheter efter gårdagens härliga vinst i Helsingborg när plötsligt faktafelen börjar stå som spön i backen. 

Alexander Johansson gjorde sitt tredje mål
förkunnar rubriken vilket inte är korrekt. För Varbergs irrationelle mångsyssslare stod igår faktiskt för sitt fjärde mål för säsongen. De tidigare tre har i tur och ordning kommit mot Norrköping, Göteborg och Djurgården. 

Joakim Persson är inte nöjd med årets målproduktion och förkunnar att 
-Vi borde ha gjort 35-36 mål så här långt, men är uppe i 21. Då ligger man där man ligger. Men nu visar vi att vi kan putta dit bollarna.

Hm, lite bättre än så är det faktiskt Joakim. BoIS har nu puttat dit hela 25 bollar i årets allsvenska och vad viktigare är, man har nu åter en bättre målskillnad än Degerfors och även lika många gjorda som brukslaget vilket kan bli betydelsefullt i förlängningen. 

Stojan Lukic var tillbaka i måburen och i en särskiild artikel om bakgrunden till Perssons målvaktsval konstateras att Lukic varit på Olympia förut, dels i premiären 2020 och dels i kvalspel med...Falkenberg! Nej, det var inte med Falkenberg utan med Halmstads BK, jag vet för jag var själv där i en annan minnesvärd match (de börjar bli ganska många nu) på Olympia 2016. 

Så jag vet inte men..kanske borde mäklare Stojan kliva in även på Hallands Nyheters sportredaktion och få hela gänget att steppa upp lite även där (skrivet med en viss glimt i ögat)?

I övrigt kändes det bra att konsatera att från Varbergs startelva i premiären 2020 är sju spelare (8 i truppen) fortfarande kvar i föreningen 85 allsvenska matcher senare. Så myten om "främlingslegionen Varbergs BoIS" är möjligen något överdriven. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-10-16 10:11:21
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS