Lagbanner

Silly Season 07/08: Adriano till AFF?

Här kommer ni kunna följa senaste surret kring Assyriska FF. Vilka är på väg in och vilka dumpas av klubben. Lyckas man sälja någon och tjäna in en riktig hacka? Svaren får ni här. Dock skall det tilläggas att det kommer att förekomma en hel del spekulationer varvat med information av initierade källor. Trevlig läsning.

Senaste nytt:
Adriano till AFF?

Senaste uppdateringar i rött



Förnyade kontrakt:
 

Andi Toompuu, mittfältare, 2 år
Glädjande att mittfältskämpen Toompuu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. En väldigt viktig pusselbit inför återkomster till Superettan. Andi har varit en av de allra bästa spelarna under året och har utvecklats något enormt sen debutsäsongen i AFF.

Göran Marklund, anfallare, 2 år
Kungen som han kallas av många fans har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Lagkaptenen har inte spelar speciellt mycket i år på grund av skador har ändå lyckats trycka in 9 mål och spelat en viktig roll i lagets återtåg. Skönt att detta är klart.
- Vi har fört en dialog under en tid och nu blev det klart med alla detaljer. Göran har fortfarande hungern kvar och känner att han har ett oavslutat jobb att göra i Assyriska då vi långsiktigt har ambitioner att spela i Allsvenskan. Han är en viktig kugge och ett föredöme på och utanför planen, säger klubbchef Aydin Aho till den officiella hemsidan.


Klara in: 

Martin Åslund, mittfältare/anfallare, Viborg FF
Rutinerade AIK-legenden Åslund har skrivit på för två år. Kommer närmast från högstaligan i Danmark. Årets värvning i superettan!

Jon Rytterbro, målvakt, Sirius
Ex Hammarbyaren Rytterbro kommer att ta plats mellan AFFs stolpar kommande säsong efter två säsongen i Sirius, senast i superettan.

Fredrik Samuelsson, försvarare, Örebro SK
"Fredde" blir lagets första nyförvärv för året. Och det är ett kärt barn som kommer hem till sin moderklubb. Efter fem säsongen med ÖSK och 48 allsvenska matcher fick han inget förnyat kontrakt med ÖSK, därför lockade det att flytta hem till Södertälje och spela för sitt kära Assyriska. "Fredde" har skrivit på för tre år och vi välkomnar honom tillbaka.
– Skönt att komma hem och få en ledande roll i laget. Jag hoppas att Assyriska kan bli hela Södertäljes lag, säger Samuelsson till LT.


Klara ut: 

Malak Wartan, anfallare, Gröndal
Den unge forwarden lånas ut till div 1 klubben Gröndal över kommande säsong.

Charles Sampson, mittfältare, Boden BK
Nu är det klart, Charles Sampson representerar Boden BK i division 1 norra den här säsongen, det meddelar Boden på sin officiella hemsida. Först handlar det om ett lån över en säsong och därefter har Boden en köpesoption då Sampsons kontrakt gäller över 2009.

Andreas Haddad, anfallare, allsvenska klubbar
Det blev inte Hammarby för Haddad utan Vejle i danska andraligan, vilken man leder för tillfället. Kontraktet är skrivet över 6 månader med optionsrätt. Lycka till i Danmark!


Aluspah Brewah, anfallare, Boden
Brewah lyckades inte konkurrera bort övriga anfallare i truppen och fick väldigt sparsamt med tid, men han hade även oturen att vara en icke EU spelare och lämnades utanför truppen av denna anledning många gånger. Nu lånas han ut till Div 1 klubben Boden över säsongen 2008.

Gerald Forschelet, mittfältare, erbjuds inget nytt kontrakt
Fransmannen med de väldiga meriterna lämnar Assyriska efter en säsong då klubben väljer att inte förlänga kontraktet, det meddelar klubben på sin hemsida. Han lyckades aldrig slå sig in i startelvan och nu lämnar han med ett mediokert rykte efter sig.

Christian Frealdsson, målvakt, erbjuds inget nytt kontrakt
Klubben meddelar samtidigt att man inte förlänger med andremålvakten Frealdsson. Vi önskar honom lycka till i sin nästa klubbadress.

Stojan Lukic, målvakt, byter yrke till ett "civilt jobb"
Stojan kom som ersättare för Erland Hellström inför säsongen 2007. Vi på Assyriska redaktionen här på Svenskafans tackar Stojan för den tid i Assyriska dressen och önskar honom all lycka i framtiden.
- Stojan har en kanonsäsong bakom sig, det har inte varit lätt att vakta målet med tanke på att vi fört spelet i varje match. Han är uppvuxen i Halmstad och fått erbjudande om ett bra civilt jobb, i det läget vill vi inte hindra Stojan. Han har varit ett föredöme på och utanför planen, och vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi har flera alternativ på målvaktssidan, det kommer att lösa sig inom kort, avslutar Aydin.

Rykten in/på väg in: 

Adriano, anfallare, brasiliansk klubb
Brasilienresan har genererat ett potentiellt anfallsförvärv. Spelaren heter Adriano och skall vara rätt lång, snabb och ha ett fint målsinne. Dessutom är han ung. Återstår att se om affären lyckas ros i hamn.


Kabba Samura, anfallare, HJK Helsingfors
Enligt en källa är Kabba väldigt nära att skriva på för Assyriska. Kan ske något närmaste dagarna. Skulle vara en skön värvning om alla bitar faller på plats. Håll utkik.



Rykten ut/på väg ut:

Filip Bergman, försvarare, okänd klubb
Helt misslyckad värvning och man har under andra halvan av säsongen försökt göra sig av med Bergman och så kommer man fortsätta. Förhoppningsvis lyckas man nu.


Kantro2008-03-18 21:32:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans