Lagbanner
Två förnyade kontrakt
Anders Wikström fortsätter att täppa till och hålla rent i GIF-försvaret.

Två förnyade kontrakt

Pusselbitarna börjar falla på plats inför nästa säsong. Både Anders Wikström och Mathias Woxlin har nu förnyat sina kontrakt med Gefle. Trotjänaren Woxlin kom i måndags överens med klubben om ett nytt ettårsavtal medan Wikström, som många andra klubbar haft ögonen på, i går skrev på för två år.

Det handlar om två mycket betydelsefulla spelare i sina respektive lagdelar, men lite extra glädjande var det att mittbacken Anders Wikström tecknade ett nytt kontrakt. Anders har som bekant uppvaktats av ett antal klubbar och om han hade lämnat Gefle hade det varit som Bosman.

Så sent som i går kom ett bud från en dansk klubb och nyligen var försvararen på provträning hos grekiska Panionios, Aten-klubben som spelar i samma grupp som Helsingborg i Uefacupen. Men Panionios lämnade inte något slutbud och Wikström, som fyller 26 år nästa vecka, bestämde sig för en fortsättning i GIF och Allsvenskan i stället.
- Det har varit smickrande att andra klubbar har visat intresse. Men när flera andra väljer att stanna känns det här rätt för mig. Jag vet vad jag har i GIF och vi har ett skönt och spännande lag på gång, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.

I 2008 års trupp får Wikström sällskap av Mathias Woxlin som även nästa säsong tar sig an den viktiga rollen som spelfördelare och dirigent på mittfältet. Kommande säsong blir ”Woxas” fjortonde i GIF-tröjan och frånsett en tid i Brage och schweiziska Lugano har han varit Gefle trogen under alla dessa år.

323 seriematcher och 62 mål har det blivit för Woxlin som när kontraktet gick ut funderade på att lägga skorna på hyllan. Träningstider som passar bättre och underlättar i familjelivet var en viktig faktor till varför ”Woxa” ändå beslutade sig för att köra på i åtminstone ett år till. Förra säsongen bevisade 35-åringen att han fortfarande håller och utan tvivel kommer han att betyda mycket för laget även nästa säsong.

Ett tag kändes det ytterst osäkert hur många, eller hur få, av de kontraktslösa spelarna som skulle fortsätta i klubben. Det är oerhört skönt att nu kunna konstatera att vi har fått behålla stommen i ett lag där flera av spelarna har känt varandra så pass länge. Kontinuitet ska aldrig underskattas. 

Ännu är dock inte Johan Oremos närmaste framtid i GIF säkrad, trots att han redan står under kontrakt. Tänk om vi också kunde få den viktiga pusselbiten på plats. Snälla Johan - stanna!

Jonas Larsson2007-12-05 01:32:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans