Blytung varbergspoäng i Malmö
Inte helt nöjda trots allt, typiskt varbergskt!

Blytung varbergspoäng i Malmö

Om en ganska ovanlig nykomling

Inför Malmö talade vi om att BoIS behövde hålla igen lite med intensiteten jämfört med de två inledande matcherna i Allsvenskan och det var också något man lyckades med. Joakim Persson hade även ändrat om rejält i startelvan där hela nio spelare var nya jämfört med senast. En aningen drastisk ändring kunde man tycka på förhand för till nästa match mot Falkenberg är det ju ändå en dryg vecka. Men Persson hade som oftast koll på läget när han inför match talade om att Varberg ville visa att man har en bredare trupp än vad många tror. 

Trots Malmös tidiga ledningsmål visade grönsvart även prov på att man heller aldrig är ofarliga. (något som också statistiken före match visade där Varberg låg tvåa efter serieledande Norrköping i antal skott på mål). Bara två minuter senare sprintade nämligen allsvenske debutanten Alexander Johansson igenom och rullade iskallt in Joakim Lindners långpassning. Resten av halvleken låg BoIS:arna för det mesta rätt i positionerna, lyckades ofta bryta MFF:s uppspel och försökte även göra något med bollen när man fick tag i den. 

Efter paus kunde Joakim Persson ”byta upp sig” när mer etablerade startspelare som Gustaf Norlin och Daniel Krezic äntrade planen, ett drag som skulle visa sig lyckat när förstnämnde Norlin senare kunde smeka in Varbergs ledningsmål. Och man kan inte sluta undra över hur långt Perssons fingertoppskänsla med division 1-spelare egentligen ska sträcka sig? 

Malmös kvittering till trots tycker jag inte det finns anledning till alltför stort missnöje då en poäng på bortaplan mot MFF måste ses som en stor framgång för en nykomling. Även om nu Varberg inte verkar vara en helt vanlig sådan. Det var också viktigt att man lyckades stänga igen sista 10 och ändå få med sig något hem till västkusten (vilket väl åter borde göra HIF:s Mix Diskerud lite glad till sinnet?) så att de återkommande bra prestationerna också blir poänggivande. 

Summa summarum var väl oavgjort ett rättvist resultat även om Malmös Isac Kiese Thelin lite bittert tyckte annorlunda efter match. Jag vet inte om jag håller med för utöver de två målen hade BoIS två frilägen i andra halvlek som kunde resulterat. 

Varbergs BoIS står på 4 poäng efter att ha mött Malmö och HIF borta och Göteborg hemma i den allsvenska inledningen. Vem hade trott det? Och det sjuka är att poängen faktiskt kunde varit betydligt fler. Men som laget ser ut i nuläget finns ingen anledning att tro att poängskörden inte kan fortsätta framöver. Härnäst väntar derby mot Falkenberg. Ett FFF som efter en fin inledning idag åkte på sin första torsk hemma mot Kalmar. Ett resultat som BoIS:arna nog inte hade så mycket emot då Falkenbergs nyfunna självförtroende nog fick sig en liten törn. 

Kaiser Klaus2020-06-21 19:37:33

Fler artiklar om Varbergs BoIS