Lagbanner
Stora Valla, 2024-10-22 19:00

Degerfors - Örebro

Länsderby med extra nerv

Länsderby med extra nerv

Förutsättningarna är givna, nu handlar det inte bara om att vara länsmästare och storebror. Denna gång ligger en serieseger och allsvenskt avancemang för Degerfors i potten om det blir röd-vit seger.

27:e omgången av årets Superetta är en långsam plåga över fem olika veckodagar. Sista paret ut denna omgång blir tisdagens länsderby på Stora Valla, och denna gång är det extra nerv i arrangemanget. Förutsättningarna är givna, nu handlar det inte bara om att vara länsmästare och storebror. Denna gång ligger en serieseger och allsvenskt avancemang för Degerfors i potten om det blir röd-vit seger.

Lokalpressen skriver upp matchen och gamla lirare med flera minns tidigare derbyn. Stora Valla är sedan länge utsåld och det är upplagt för en riktig fotbollsfest. Derbyt jag själv på plats minns bäst är 1993 när Ottosson fick benet avsparkat och marknadschefen Leif Olsson troligen gjorde sin kortaste match någonsin. Yrjö Toivonens insats när han på egen hand stoppade uppretade supportrar från att storma planen är också värt att minnas. Och att Stisse som matchvinnare i derbyt 1966 fortfarande är aktiv i Degerfors IF nu 58 år senare är värt att nämnas, TACK Värmlands Folkblad för den informationen.

Helsingborg vinner måndagkvällens match mot Sundsvall och tar täten i jakt på röd-vita Degerfors.
Vi ses på Stora Valla och ser till att komma i god tid.

Håkan Hansson 2024-10-21 21:21:00
Author

Fler artiklar om Degerfors