Borås Arena, 2021-11-06 15:00

Elfsborg - Varbergs BoIS
0 - 0

En badjävel i bagaget med sig hem
Simovic får Elfsborgs gulddrömmar på fall?

En badjävel i bagaget med sig hem

Varberg tog en stark poäng på Borås Arena.

Varbergs BoIS lämnade Borås Arena med en välförtjänt poäng i bagaget hem. En poäng som med lite flyt kunde varit tre men även 0. Sett till helheten var det inte en match som man BORDE ha vunnit. Så jag känner mig ganska nöjd med poängen som kan bli viktig inför slutstriden. 

Dagens bäste Boisare tycker jag var Jean Carlos de Brito som var suverän på sin vänsterkant och även den som var närmast mål. Ett klockrent skott i kryssribban och ytterligare ett friläge som kunde ha resulterat. På andra sidan gjorde Stojan Lukic en kanonräddning på ett farligt skott från straffområdeslinjen. 

Gideon Mensah ersatte den halvskadade Hampus Zackrisson i trebackslinjen och gjorde det bra. Det känns fortsatt tryggt att BoIS kan rotera spelare utan att det märks någon större skillnad.

Det mest anmärkningsvärda är kanske ändå den förvandling som skett med försvarsspelet efter EM-uppehållet. Från 2.13 i insläppta per match i hönsgården under de åtta första matcherna till 0.78 på den 19 senaste! En skillnad som innebär att man nu kunde neutralisera ett guldjagande Elfsborg på bortaplan. Vad fan har hänt? Ja allting kan väl inte stavas Stojan Lukic utan här får även tränarteamet med Jocke i spetsen ha en stor eloge. 

Robin Simovic känns allt nyttigare som med sitt targetspel och har även sett betydligt lättare ut i steget den senaste dryga månaden. Ett gott råd till Simovic är att fortsätta bygga vidare på detta och stanna i Varberg minst ett år till. För inte kan han väl heller vara särdeles het på marknaden med årets säsong i beaktande?

Kaiser Klaus2021-11-06 18:50:36

Fler artiklar om Varbergs BoIS