Faktorn som skapar ÖSK-optimism: ”Har inte alltid haft det”
ÖSK-tränaren Axel Kjäll gläds över att ha olika alternativ att tillgå.

Faktorn som skapar ÖSK-optimism: ”Har inte alltid haft det”

När matchandet är extra tätt och tufft är det viktigt att ha många olika alternativ att välja mellan. ÖSK har inte direkt varit känt för att ha det bredaste laget i Allsvenskan – men nu ser tränaren en förändring som inger mod. "Det är tufft att ta ut en trupp", säger Axel Kjäll.

ÖSK har inlett den kraftigt uppskjutna allsvenska säsongen med fyra poäng på tre matcher.

– Det har varit ganska så olika matchbilder. Jag känner mig frustrerad över att vi inte fick med oss mer mot AIK, är väldigt nöjd med prestationen mot Djurgården i Stockholm och tycker att vi var helt okej mot Östersund. Men vi saknade pricken över i:et, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll.

Axel Kjäll, som även är manager i klubben, pratar med Svartvitt efter 0–0 mot Östersund. Han konstaterar att tre matcher på en vecka är en ny typ av utmaning.

– Det gäller att kunna hitta en struktur. Det blir väldigt intensiva peridoer och det är nytt för oss. Sedan behöver vi verkligen ta hand om kropparna när det blir spellediga perioder (likt den senaste veckan, reds anm). Det kändes ändå som om vi kommit in i det på ett bra sätt.

När tre nya matcher på sju dagar med start mot Elfsborg på söndagen nu står för dörren framhåller han vikten av att ha många spelare i god form och att kunna alternera.

– Vi har en hög tillgänglighet och det är tufft att ta ut en trupp. Det finns en bredd och det leder fram till att vi har många spelare på bänken som kan komma in och förändra matchbilder. Det har vi verkligen sett i inledningen.

Vad betyder det för ÖSK?

– Det är jätteviktigt. Det finns massvis av spelare som kan komma in och tillföra mycket energi och kvalitet till laget. Så har vi kanske inte alltid haft det i ÖSK. Vi har många som ser pigga ut, understryker Axel Kjäll.

David Flatbacke-Karlsson@Daavvvvee2020-06-28 12:10:21
Author

Fler artiklar om Örebro