Fem förslag på målvakter
Tommy Knogjärn i aktion. Vem kan ersätta?

Fem förslag på målvakter

I veckan fick vi beskedet att Tommy ”Knogjärn” Naurin ådragit sig en korsbandsskada och skall opereras i januari. Sanslöst tråkigt då Tommy utan tvekan varit Superettans bästa keeper och vi är många som sett fram emot att få se honom i allsvenskan. Det som tidigare var en jakt på en utvecklingsbar målvakt som gillar livet i b-laget och på bänken bakom Knogjärn har nu blivit en jakt på en ersättare som kan fylla upp platsen i målet från första minuten.

Norrlandfönstret har funderat lite kring möjliga kandidater och kommer här med en lista på fem målvakter som känns såväl som realistiska värvningar som fullgoda ersättare.
 
Erik DahlinIFK Göteborg
Ung och lovande målvakt som trots sin ålder har gott om allsvensk rutin. I och med värvningen av John Alvbåge kommer Erik att få begränsat med tid hos Göteborg. En flytt till Sundsvall skulle ge speltid och möjlighet att utvecklas.
 
Oscar Berglund – Assyriska

Har under många år tillhört Helsingborgs organisation, men har varit utlånad till Assyriska. En lång, stabil Isacsson-typ. Svårt att slå sig in hos Helsingborg bakom Per Hansson och Daniel Andersson. Vill spela i Allsvenskan.
 
Dusan Melichárek – Kontraktslös (MFF)
Under Johan Dahlins skadeuppehåll visade Dusan att han är en målvakt med hög högsta nivå. Har gett Dahlin en riktig match om rollen som första målvakt i MFF. När han väl förlorade den kampen valde han att inte förlänga och är nu kontraktslös.
 
Matthew Pyzdrowski – Ängelholm
Tillsammans med Oscar Berglund Superettans näst bästa målvakt. Provspelade för Sundsvall en gång i tiden, men hamnade i Ängelholm där han gjort succé. Stabil linjemålvakt som är grym på frilägen.
 
Daniel Andersson – Helsingborg
Den mest rutinerade på listan. Har idag en roll som solklar tvåa bakom Per Hansson i Helsingborg. En rutinerad målvakt som kan tillföra otroligt mycket i ett Sundsvall utan nämnvärt mycket allsvensk rutin.

Redaktionen2011-12-30 13:22:00
Author

Fler artiklar om Sundsvall