Min tolkning av den store poeten Joakim Perssons startelva var som följer (3-4-2-1):
  Carlsson-Stanisic-Birkfeldt
Boman-Sissé-Le Roux-Johansson
              Krasniqi-Kunst
                   Bohman

Varberg började bra och hade bland annat ett skott tätt över av Dion Krasniqi. Ljungskile tog sedan över initiativet ganska snabbt men utan att kunna skapa några chanser. Filipe Sissé som var avstängd senast utmärkte sig negativt hos BoIS med ett ganska slarvigt passningsspel i början av matchen.

I den sjuttonde minuten hittade Des Kunst in med ett inspel till Filip Bohman som kunde presentera sig för BoIS-supportrarna genom att nicka in 0-1. En stund senare var rollerna ombytta - Bohman fick fram bollen till Kunst som kunde prickskjuta in 0-2 inne i straffområdet.

0-3 skulle komma genom en frispark som slogs av Alexander Johansson från vänsterkanten och Oliver Stanisic kunde brösta in bollen efter att Ljungskiles målvakt gjort en missbedömning.

Efter paus kunde Luke Le Roux fastställa slutresultatet till 0-4 efter fint kombinationsspel.

Varbergs BoIS är klara för vårens gruppspel i svenska cupen och det var aldrig något snack om saken. Dagens segerregissör var framför allt Des Kunst som var inblandad i mycket av Varbergs offensiva spel. Också bra att Filip Bohman fick göra sitt första mål för klubben och att laget som helhet fick sätta några baljor!

Förhoppningsvis en självförtroende-boost inför matchen mot Kalmar FF på måndag.