Försäsongsspaning: 17-åring imponerade för BoIS i säsongsupptakten
Noah Johansson. BILD: Krister Andersson

Försäsongsspaning: 17-åring imponerade för BoIS i säsongsupptakten

Men förlust mot Tvååker med 0-1.

Inte helt oväntat blev det en ganska temposvag första halvlek där BoIS inte skapade mycket framåt. Nye anfallaren Simon Karlsson Adjei var ganska osynlig men det gick i varje fall att se att den gänglige anfallaren är en helt annan spelartyp än Astrit Selmani. Halvlekens utropstecken för mig var 17-årige mittbacken Noah Johansson som utstrålade ett slags ledarskap i backlinjen och visade upp ett "moget" spel. Han ville också gärna sätta bollarna framåt och på djupet vilket uppskattas. Några patenterade "Hyséntacklingar" hann Johansson också med att sätta in. 

Betydligt bättre fart blev det efter paus då framför allt de nyinkomna Rasmus Cronvall och Keanin Ayer tog tag i den offensiva taktpinnen och en del chanser skapades. Men det innebar också att man släppte igenom Tvååker i en del farliga omställningar som bl a resulterade i ett ribbskott. Med matchens sista spark kunde sedan Tvååker avgöra efter omställning där Anton Liljenbäck först tappat boll. 

Som helhet en ganska typisk första match för säsongen där resultatet heller inte ska spela någon roll enligt Jocke Persson. Vi tar väl med oss det och att det trots allt fanns hyggliga tendenser till ett etablerat anfallsspel i andra halvlek.

Ny match väntar mot Falkenberg på lördag. 
 

Redaktör Roper2021-02-03 20:02:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS