-
-

Fortsatt serieledning trots sent tappade poäng

Oddevold var mycket nära att förlänga sin segersvit i och med matchen mot Örgryte IS. En mycket sen kvittering i 95e kom dock att ändra på detta även om Oddevold lyckades vaska fram ännu en het chans innan matchen blåstes av. Tack vare flertalet otippade resultat i övriga matcher kan dock Oddevold behålla sin serieledning och nu med störst poängskörd.

Första halvlek
Den stora frågan inför matchen var huruvida Oddevold skulle hantera bollfördelningen lagen emellan. Till de tillresta Oddevoldssupportrarna kunde man snart konstatera att det inte skulle komma att bli som i Skåne. Visst hade Örgryte kanske något mer boll men man var än mer ofarliga än Landskrona hade varit. Vidare hade Oddevold en del chanser även om man inte förivrade sig allt för mycket i och med det tidiga ledningsmålet. Örgryta hade egentligen bara en enda riktig chans. Chansen i sig var dock av det bättre slaget och Erik Dahlin tvingades till en kvalificerad räddning på en nick från nära håll. Annars var halvleken ganska ensidig i sitt utseende. Ett litet övertag för hemmalaget utan att man för den sakens skull skapade något och med ett Oddevold som med tempo i sitt omställningsspel ständigt var ett orosmoment.

Andra halvlek
I den andra akten försökte Örgryte än mer att arbeta in en kvittering och Oddevold tvingades falla ytterligare något. Sällskapet hade dock fortsättningsvis svårt att få något ur bollinnehavet och Oddevold var istället närmare att uttöka den ledning man hade med sig från de första 45. Närmast var man efter drygt 70 minuter när två hörnor i rad rensades från mållinjen. Eftersom matchen slutade 2-2 förstår ni säkert att det blev händelserikt i slutet. När mindre än kvarten återstod tilldömdes Örgryte hörna. En del missnöje fanns att Oddevold inte tilldömts frispark strax innan detta. Vad som däremot inte omgärdades av protester var den straff som uppstod på den efterföljande hörnan. Kvitteringen gav ny energi till matchen och det var Oddevold som kunde utnyttja detta bäst genom att återta ledningen bara minuter senare via hörna. Där var det nog många som trodde att det skulle stanna. Efter en lång övertidsperiod kunde dock ÖIS kvittera något snöpligt och det resultatet stod sig matchen ut. Oddevold hade dock en jättechans i anfallet direkt efter avspark när Tobias Mikaelsson slog ett tidigt inlägg i perfekt språngnickhöjd för Johan Patriksson. Det anfallet var värt ett bättre öde än vad som blev med en nick strax utanför.

Sammanfattning
Oddevold gör återigen en mycket stabil insats även om det såklart är med viss besk eftersmak man kommer att komma ihåg matchen. Oddevold har ju nämligen inte lyckats vinna över Örgryte i "modern" tid varför det blir lite extra surt. Oddevold är bra på att göra sina motståndare dåliga och så länge motståndare envisas med att försöka vinna matcher genom ett spelsätt de inte kan utföra fullt ut så kommer den här säsongen bli rolig. De ytor som oftast eftersöks hos motståndare, kanter och mellan inre mittfält och mittbackar, är alltid upptaget av hårt arbetande spelare. Anfallet fungerar också bra med mycket snabbhet. Man verkar spela efter en filosofi att den som inte hinner med i anfallet, med- eller motspelare, får vänta på nästa gång. Jag vill återigen lyfta fram ytterbackarna och det inre mittfältet som planbäst även om alla skall ha beröm idag. Från mitt håll går det största berömmet till Andreas Bergman som struntar fullständigt i om han inte fyllt arton än och vem han nu ställs mot. Kompromisslöshet, offervilja och en fin vänsterfot i samband med hörnorna. Hatten av.

Målen

0-1, Tobias Mikaelsson (9')
Johan Patriksson avancerade en lång bit med bollen ner mot kortlinjen och sökte sedan inspel mot Viktor Mollapolci. Denne fick en fot på bollen som dock räddades. På returen från nära håll gjorde dock Mikaelsson tillresta bohusläningar glada.

1-1, Sebastian Olsson (78', straff)
En straff ganska mitt i målet som Erik Dahlin var på men inte kunde hålla på rätt sida mållinjen.

1-2, Daniel Janevski (82')
Ett klassiskt gröt-framför-målet-mål efter en av Oddevolds hörnor.

2-2 Stellan Carlsson (90+5')
Ett tidigt, långt inlägg möts av George Mourad och bollen smiter under Erik Dahlin. Bollen har ingen hög hastighet när den dansar mot mål och Stellan Carlsson forcerar in den. Det är fullt möjligt att detta är Georges mål då undertecknad inte kan urskilja när bollen passerar linjen.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-04-27 15:42:00
Author

Fler artiklar om Oddevold