GAIS-AFC United - Delad poäng på Gamla Ullevi

GAIS-AFC United - Delad poäng på Gamla Ullevi

GAIS fick med sig en poäng i mötet med AFC United på hemmaplan under fredagen.

GAIS - AFC United 1-1 (0-1)
Målskyttar:
0-1 Chidi Dauda Omeje (25), 1-1 Johan Lundgren (50)
Avslut: 10-14
Hörnor: 4-4
Frisparkar: 12-11
Offsides: 2-2
Gula kort: 1-1
Publik: 2 150 (Gamla Ullevi)
Domare: Patrik Eriksson


GAIS startelva

Vaiho

Mankoo - B Andersson - Svensson - Moënza

Lundgren (Eriksson 83) - Ayarna - Bergsson

Zhubi (Guli 87) - Ingelsten - Tornblad (Krasniqi 70)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Djurovic, Eliasson, Johansson


Det såg spelmässigt bättre ut än var det nästan har gjort under hela säsongen hittills när GAIS mötte AFC United under fredagskvällen. Men det syns att det här laget har en bra bit kvar för att kunna vara något att räkna med.
Matchen var jämn och GAIS tog inte tag i spelet allt för mycket och höll igen lite i tempot, vilket AFC United gillade. Gästerna fick en hel del boll och ställde om snabbt på framförallt kanterna, där GAIS var sårbara flera gånger. Det var också bortalaget om skulle ta ledningen i matchen. Efter ett mycket fint anfall med fina väggspel kunde Omeje skjuta in 0-1 bakom en chanslös Tommi Vaiho och det vaknades ännu en match med en uppförsbacke...
Den första halvleken bjöd inte på så mycket mer i chansväg. Det var dock ett GAIS som inte alls hittade rätt och det såg väldigt plottrigt.

GAIS fick dock en bra start på den andra halvleken och man gjorde ett tidigt mål. Efter ett skott utifrån, som studsade lite här och var, hamnade bollen hos Johan Lundgren som fint sköt in 1-1. Nu var GAIS med i matchen och försökte att spela sig in i matchen. Man hade ett par halvlägen men som så många gånger den här säsongen så var det alldeles för svagt i den sista tredjedelen och AFC fick komma in mer och mer i matchen. Man hade till och med en boll i mål men som korrekt blåstes av för offside. Matchen slutade dock 1-1.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snabba efter matchen:

- Nej, det är en lång väg kvar spelmässigt. Med över en fjärdedel spelad av säsongen så ser det inte speciellt bra ut faktiskt. Om det är för mycket taktiska förändringar eller om spelarna inte själva kan ta sig till det P-O Ljung förmedlar låter jag vara osagt - men det känns som en kombination där blandat med mycket annat. Tungt inför fortsättningen av säsongen. Det måste vända snart!

- Viktigt för Johan Lundgren att göra ett mål i den grönsvarta tröjan. Han blir viktig framöver för laget. Sedan får man ge Calle Svensson en eloge för sin insats bredvid Björn Andersson i mittförsvaret i Richard Ekundes frånvaro.

Simon Kostofski2015-05-17 19:42:10
Author

Fler artiklar om GAIS