Gästkrönika: Örebros Messi frälste Svartvitt

Segern till ära är vi på den svartvita redaktionen glada över att dela med oss utav denna gästkrönika skriven utav Daniel Fristedt!

En seger med mersmak. Förlösande för oss alla med svartvita hjärtan. Segersiffrorna i torsdagens bortamöte på Guldfågeln Arena skrevs däremot till 3–0. Nahir "Örebros Messi" Besara blev matchhjälte med två mål och en assist. I och med detta så får även Nahir Besara behålla sitt smeknamn ”Örebros Messi” tills vidare.

"Så här man återhämtar sig från en hemmaförlust mot Falkenberg!" uttryckte sig Asbjörn#10 på Svartvitts forumdel. Han får medhåll från användaren Benny Böckling: "Vad skönt. Nu blir det öl".  

Användaren Minatankar beskriver i sin tur att "5–0 hade speglat matchen". 

Den senaste tiden har det funnits blandade känslor på forumet. Med det sagt önskar jag istället dela med mig av all den kärlek och humor som spridits på forumet under kvällen. Den här krönikan tillägnas alla er som följer och stöttar Örebro SK. Tack också till alla ni spelare och ledare i ÖSK som kommer hem med tre poäng. Med detta så återtar vi också vår älskade (nåja) nionde plats i tabellen.

Så om vi håller lite på höjdpunkter från fotbollsplanen. Här är några andra höjdpunkter, enligt mig, som utspelade sig före, under och efter matchen på det svartvita forumet. 

Efter slutsignalen och vinsten skrev användaren JontheR på forumet:  

"Kändes som att vi idag följde matchplanen fullt ut". 

Undertecknad håller med. Framförallt eftersom matchplanen hade läckt ut på forumet en timme innan avspark. Användaren Conjuration skrev följande: 

"Sammanfattning för de svartvita spelarna och Axel ifall de glömt bort taktiken innan Kalmar:

- Alla inlägg som slås till Björndahl måste vara hårt svepande och sitta perfekt på pannan. 

- Spring så mycket som möjligt. Gräsmattan ska glöda efter vi är klara med den. 

- Alla djupledspassningar ska genomföras då anfallaren är onside. Såvida inte linjedomaren känner sig generös och ser mellan fingrarna då ÖSK befinner sig offside. 

- Insläppta mål accepteras inte och är förbjudet. Ifall det ändå skulle ske så får Axel ta på sig ansvaret. 

- Axel förväntas agera som en alfahane längs sidlinjen. 

- Full fart framåt hela tiden.  

- supporterhot om att aldrig mer stötta ÖSK eller dylikt skall tolkas som tändvätska för att inspirera spelarna ytterligare  

- Nordin får inte längre sträcka upp armarna innan hörna slås.  

- Besara behöver göra minst tre poäng för att bibehålla sitt smeknamn "Örebros Messi".  

- Passningar i sidled belönas med att bytas ut.  

- David Seger måste byta efternamn till dagens resultat.  

- Stolpe in. Aldrig ut. Hur svårt skall det vara. 

Som vanligt kan vi även briefa Axel i halvlek hur vi bör agera i andra halvlek.

Ifall jag missat någon punkt får ni andra gärna fyll på."

Det enda tillägget som behövde göras av ett starkt och samlat kollektiv från forumet var från Användaren Fjösok som noterade:  

"Kanske någon rad om visionen också? Så att vi inte glömmer den."

Resten är historia.  

Det var mer "full fart framåt hela tiden” jämfört med tidigare. Eller som användaren rezzee uttryckte sig: "Vi vågade anfalla vid ledning när motståndarna försöker gå mer aggressivt. Detta har jag saknat!".  

Örebros mest kritiserade man, Axel Kjäll, tog plats längs långsidan. Hans röst ekade över de tomma läktarna ända in i TV-rutan. Det är säkerligen jobbigt psykologiskt när alfahanen från Närke instruerar sitt manskap att inte jogga utan springa. Något som också var en betydande del i matchplanen. Två flugor i en smäll.

Detta var användaren Öreskå väldigt nöjd med i sitt inlägg: ”Otroligt roligt att höra Axel på sidlinjen idag. Tror aldrig att jag har hört honom så mycket som ikväll. Dirigerade och höll tillbaka när det så behövdes, men mest av allt så jagade han på laget. Hoppas att han fortsätter så!”

Även användaren Brandao fyllde på: ”när man har sågat tränare och spelare i 2 veckors tid måste man ge beröm när det verkligen är bra! Axel och laget, vilket driv! Härligt att se och höra. Fortsätter vi vara så här hungriga kan vi störa precis alla lag i den här serien, bra jobbat!”. Användaren Mr. Medgångssupporter gjorde extra skäl för sitt val av användarnamn och formulerade ”Bäst av allt: Axels glädje och vrål! Det värmer att se”.

David Seger får också, i och med dagens resultat, fortsätta heta Seger i efternamn. 

Som många andra forumister gör så brukar en också snegla på vad motståndarna skriver i sina egna forum. Tongången hos Kalmars sida påminner om vad som synts hos oss också. Eller som användaren Knoppe från Kalmars forumdel beskrev det som: ”Kalmar FF, domarnivån, Dplays sändningar = Topp 3 sämsta saker i Allsvenskan”.  

Avslutningsvis har det florerat ett rykte på Svartvitts forum de senaste dagarna. Ryktet är bara ett rykte men handlar om att spelartruppen emellanåt har högläsning från forumet. Jag unnar verkligen alla och att de känner samma positiv energi som många av oss supportrar gjorde ikväll. Eller som användaren Sport! skrev med glimten i ögat: "Kanske blir högläsning ur forumet på bussen hem ikväll ändå".

Daniel Fristedt 2020-08-07 20:15:29
Author

Fler artiklar om Örebro