Boisabagen: gav vi upp säsongen just i detta nu, Varbergs BoIS?
Eller vi reser oss på nio?

Boisabagen: gav vi upp säsongen just i detta nu, Varbergs BoIS?

Akademichefen tar över ansvaret tills vidare.

Varbergs BoIS meddelar nu på sin hemsida att akademichefen Martin Skogman tar över ansvaret för A-laget fram till den 29 juli då man ska ha klart med en ny huvudtränare. Martin kommer leda laget tillsammans med assisterande tränare Fredrik Danielsson och övriga ledarteamet. Thomas Askebrand kommer i sin roll som sportchef framåt ha det övergripande sportsliga ansvaret.

Lars Karlsson, ordförande Varbergs BoIS:
- Martin Skogman kommer att bli huvudtränare för Varbergs BoIS fram till och med 29 juli.  Styrelsen kommer nu att inleda en process för att hitta en lämplig huvudtränare. Det kommer att få ta den tid det tar och vi kommer att komma med mer information om och när detta är klart.

- Med detta beslut kan vi koncentrera oss på de viktiga matcher vi har närmast framför oss samtidigt som vi i lugn och ro kan arbeta fram en tränare med hög kompetens och har de egenskaper som passar in i den tränarprofil vi söker.

Det är så klart bra att man är noggranna i den kommnade rekryteringen, men det är också 5 matcher som hinner spelas under den perioden och många viktiga poäng som står på spel för BoIS i ett mycket utsatt läge. Så en lite snabbare process än så hade kanske varit att föredra. För risken är att loppet i princip kan vara körtt när den nye tränaren tillträder. 

Så frågan är om BoIS gav upp säsongen och sin allsvenska plats i och med dagens besked? Men Martin skogman får väldigt gärna motbevisa mig.  

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-06-29 16:41:04
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS