Lagbanner

-
-

Elfsborg - GIF 3-1, sömnig insats i Borås.
Elfsborg nummer 9 överglänste Giffarnas dito idag.

Elfsborg - GIF 3-1, sömnig insats i Borås.

Efter en seg, oinspirerad insats tappar Giffarna till slut matchen efter ett hårresande misstag av William Eskelinen. Känslan var att den bollen skulle hamna i det där nätet till slut i vilket fall. Boråsarna var lite mer intresserade idag och vann rättvist med 3-1.

Cedergren försökte med en luring och plitade ner 4-3-3 på lappen han lämnade ifrån sig men han lär inte ha lurat någon annan än den som rattar grafiken på C-more. Är det tre mittbackar i uppställningen så spelar vi 3-4-3 men återgången till den uppställningen gav inte avsedd effekt. Thelins gäng lät Giffarna rulla boll långt ner i ett provocerande långsamt tempo och högg sedan på alla kontringslägen som dök upp.
 
Särskilt Blomqvist och Moreno såg ut att spela i promenadskor och laget såg ut att nöja sig med att hålla bollen i ofarliga ytor och emellanåt lyfta på Tamimi som visserligen sprang men hade problem med tajmingen hela matchen. Insticken på Juanjo och Bata skapade inget, dessa herrar verkar inte ha hittat sina magiska spön efter vintern. Det gnistrat inget alls.
 
Kvarten in funderar jag på om och i så fall när Giffarna ska släppa handbromsen men då kommer utdelningen för hemmalaget. Det är första riktiga läget men på inget sätt överraskande och det kommer som följd av ett oengagerat försvarsspel. Blomqvist fångar inte upp Levis löpning och Eskelinen sätter sig och försöker täcka hela skottvinkeln men misslyckas med det. På något sätt finns det ändå plats att placera in bollen fast det inte borde gå.
 
I mitten av halvleken trillar Eddahri olyckligt efter en knuff och ser ut att göra illa armen. Det såg tyvärr inte bra ut och han ersätts av Oliver Berg. Strax efter lyckas faktiskt GIF med något när Konate efter en höra inte drar det sedvanliga distansskotten fem meter över utan passar Maic Sema som elegant styr in den hårda bollen som skruvas in nära högra krysset. Lite hopp där men det leder inte till något lyft i spelet. Halvleken avslutas istället med visst tryck från hemmalaget.
 
I början av andra kommer ett par minuter då man kan vädra lite robustare takter från GIF. Det leder till en dubbelchans där Stuhr-Ellegaard först stoppar Hallenius försök och direkt efter Bergs. Men något längre lyft blir det inte. GIF hamnar återigen i långsamt rull. Laget försöker kombinera in Sema och Berg i farligare ytor men det stannar på att passningsspelet saknar precision och bestämdhet. Istället fortsätter trenden med att Elfsborgs omställningar är betydligt hetare.
 
Tanken slår mig att laget kanske istället borde ge upp försöken att gödsla den åker som tycks helt steril och försöka behålla den poäng de i det läget har. Visst försöker de men utan 100% engagemang och tro växer det inte upp något alls. Anfallen hamnar oftast ute på Tamimi som misslyckas med en mottagning eller på Konate som inte verkar ha form och självförtroende att traska framåt. Samarbetet med Berg funkade inte heller.
 
Där någonstans blir det tydligt att Joel inte ger mycket för en bortapoäng när han plockar Moreno och sätter in Wilson på topp. Tillbaka till fyrbackslinjen alltså men den får bara ett par minuter att verka innan matchen dör. På en av alla Elfsborgshörnor gör William Eskelinen ett riktigt junismisstag och skänker ledningen till hemmalaget. Han försöker greppa en hög nick men inser att han inte har balans att stå upp och för sent att tippa bollen över ribban slänger han bollen rakt ut på den enda gula tröjan i närheten. Frick kan knäa in bollen från en halvmeter. En mardröm som hade varit komisk om man inte råkade hålla på just GIF Sundsvall.
 
GIF rycker sedan upp sig inställningsmässigt men inte i spelet. Lägen skapas men inga målchanser. Istället kan Cibicki rättvist stänga matchen till 3-1 i Elfsborgs hundrafemtionde omställning. Inte mycket att ta med sig men efter denna icke-insats. Jag håller tummarna för en lindrig prognos för Eddahri och så tar vi nya tag inför Kalmar hemma kommande lördag.

Hugo von Zeipel2019-04-14 17:42:00
Author

Fler artiklar om Sundsvall