Lagbanner
En första helgkrönika från redaktionen 7/1-2023
GIF Sundsvalls assisterande tränare Benny Matsson

En första helgkrönika från redaktionen 7/1-2023

Mycket av min lediga tid från andra åtaganden går åt till tankar på det som snart drar igång på allvar.

Ibland är det oro och nervositet men från Jul och framåt får jag väldigt ofta ett engagemang och driv jag inte haft på samma sätt det senaste året. Jag ser precis som ni att de ekonomiska musklerna att värva eller behålla spelarna som vi gärna ser i GIF Sundsvall tröjan trots att vi säsongen 2023 tvingas spendera den i Superettan, serien vi nyss lämnade bakom oss med siktet inställt på längre än en säsongs avsked ifrån. I ett försök att hitta något positivt i strypta kassaflöden ut från klubben gjorde man snabbt och väldigt korrekt snabbt sig av med en vad jag tror väldigt dyr lönekostnad i relation till hur lite det gav laget på planen. Joe Corona lämnade snabbt och det känns fortfarande som en lättnad.

I de övre leden känns vår nye sportchef Tommy Naurin med sin relation till klubben och sitt intresse för fotboll helt perfekt som en del GIF Sundsvalls klubbledning både nu och förhoppningsvis i några fler säsonger än denna. Viljan känns direkt att den finns där, en tanke som sträcker sig längre framåt i tiden och glöden finns där.

Douglas Jakobsen är ung och vill fortsätta utvecklas i rätt riktning. Att det kommer krävas tid innan allt sitter perfekt är något som det oerhört kloka draget att låta Benny Matsson som känner laget och spelarna kan få att gå fortare i rollen som assisterande tränare vid Douglas sida. Benny har GIF Sundsvall hjärtat som krävs, är lojal och efter allt arbete med akademin samt de nya rollerna som tillsatts nyligen kan steget över till A-laget bli väldigt mycket naturligare i framtiden.

Några ord ifrån assisterande tränaren Benny Matsson innan Måndagens första träning med A-laget 2023 kommer dyka upp här på sidan under dagen (Lördag). 

I övrigt vad gäller åtminstone ekonomins rörelse framåt istället bakåt skulle jag vilja höra hur mycket intresse det faktiskt kan finnas bland supportrar och invånare i Sundsvall att tillsammans sluta upp och göra något tillsammans för laget och en gemensam kraftansamling som oavsett hur bra vi lyckas så gynnas GIF Sundsvallls ekonomi av det.

3/2-2023 Klockan 15:00
GIF Sundsvall - Gefle IF


11/2-2023 Klockan 16:00
GIF Sundsvall - Östersund


19/2-2023 Klockan 17:30
GIF Sundsvall - Norrby IF (Svenska Cupen)


25/2-2023 Klockan 13:00
GIF Sundsvall - IK Brage (Svenska Cupen)


Försäsongsmatcher och Svenska cupen matcher trots att 2 hemmamatcher går att dra enorma fördelar av är oftast förknippat med tomma läktare och ointresse från även de mest inbitna supportrarna. Kan vi oavsett var vi står, sitter eller vandrar fram och tillbaka under matcherna senare in på säsongen bidra till sålda biljetter och publik på arenan genom att aktivt få med våra vänner exempelvis? 

Aktiv biljettförsäljning? Kan vi hitta sponsorer som gärna skjuter in ett bidrag till gratisbiljetter? Kan vi använda swishförgif spelen mer intensivt och skjuta tillskottet till köp av biljetter att dela ut till de som inte vanligtvis går på matcher? Det finns oändligt med kreativa ideer och jag hoppas ni vill vara med och bidra på ett eller annat sätt! 

Maila gifsundsvall2022@gmail.com   
Skriv Intresse försäsong i ämnesraden så sätter jag samman en grupp där vi kan fortsätta dessa samtal!

Med detta sagt så hoppas jag vi hörs och det finns ett orosmoln som inte blivit lyft av mig ännu. Klubbchefsrollen och tjänsten som lagts ut på rekryteringsföretag utanför verksamheten. Datorer sållar bort sökande med intresset för fotbollen, passionen och genom detta kommer arbetsmoralen, förmågan att lyckas med målsättningarna naturligt. En examen sållas trots ointresset däremot inte bort. Men vad kostar det i slutändan?

 

GIF Sundsvall Redaktionengifsundsvall2022@gmail.com2023-01-07 08:00:00
Author

Fler artiklar om Sundsvall