Lagbanner

Totalt mörker när Sundsvall trots rejält spelövertag förlorar ödesmatchen mot Helsingborg

Giffarna försökte under 80 minuter att göra mål och var åtskilliga gånger nära. Det var dock Helsingborg som oförtjänt tog ledningen för att sen efter ett snabbt kvitteringsmål direkt få in segermålet några minuter senare. För Giffarna krävs det nu nästintill ett mirakel för nytt kontrakt.

Giffarna kom till spel med tre ändringar. Dennis Olsson, Tobias Eriksson och Erik Björkander tog plats i startelvan efter fiaskot mot AFC. Helsingborg kom till start utan fyra av sina normalt ordinarie spelare. Helsingborg förde spelet första 15 minuterna men därefter var det extremt uddslöst spel från ett mycket svagt Helsingborgslag. Utöver de två målen man gör sent i matchen så skapar man bara ett par ytterligare chanser där dock en var riktigt farlig av dessa två.

Det var som jag misstänkte före matchen att detta skulle handla om ifall Giffarna var kompetenta nog att slå ett svagt lag och detta var inte fallet idag. Anders Lindegaard stod för några riktigt vassa chanser och nog borde väl Oliver Berg ha haft en straff men oavsett så måste man kunna få in minst ett par bollar mot ett så svagt lag som Helsingborg. Nu straffades man istället när man försökte trycka på ytterligare sista 10 minuterna när Helsingborg två gånger tog chansen mot ett rejält ihåligt GIF försvar. Visserligen skapas det rejält med chanser men det är svårt att ge Giffarna i närheten av godkänt trots allt idag. Visst är man värda att trots allt vinna men med dylikt dåligt spel så kan man inte skylla ifrån sig när det nu verkar bli en ny sejour i Superettan.

Den enda som väl var positiv idag var Dennis Olsson som nog gör en av sina bättre matcher i GIF-tröjan där han även är den som passar fram Tobias Eriksson vid kvitteringsmålet men av övriga är det svårt att se något positivt då motståndet var så j-a svagt.

Fredrik Norström2019-10-26 15:30:54
Author

Fler artiklar om Sundsvall