Lagbanner
Ung men i GIF Sundsvalls A-lagstrupp # 1 - Jesper Carström 20 år
Den 20 årige talangen tar nya kliv under tiden på lån Gefle IF.

Ung men i GIF Sundsvalls A-lagstrupp # 1 - Jesper Carström 20 år

Vi tittar närmare på de yngre, lovande spelarna 18-20 år som tagit steget upp och skrivit kontrakt med GIF Sundsvall A-lag.

Jesper Carström, 20 år och redan rutinerad
Jesper Carström, en mittfältare med bara 20 år bakom sig gjorde sin debut för GIF Sundsvalls a-lag i Allsvenskan redan 2019. I år gjorde Jesper sin fjärde säsong som A-lagsspelare och det hann bli 3 Allsvenska matcher för GIF Sundsvall innan nyheten nådde oss om att Jesper skulle lånas ut till Gefle IF i Division ett norra och stötta dom i jakten på tabelltoppen och steget upp i Superettan efter en tuff period på flera år i den inte särskilt positiva miljön för ett lag som bara ett antal spelade Allsvensk fotboll men rasade fullständigt snabbt ner genom seriesystemen.

Positivt med säsongslånet för Jespers fortsatta utveckliing och regelbunden speltid anser jag även om det är en lägre division. Alltför många har alldeles för bråttom iväg då det visas intresse för en talang. Att lånas ut en säsong, spela och utvecklas ännu mer under ett års tid skulle kunna innebära mycket mer i klubbkassan då buden ökar avsevärt. Att Jesper är en talang, åldern på sin sida, 16 matcher med A-laget i Superettan inga bollar i mål från Jespers sida men 1 assist. 

Därefter blev det 2021 15 A-lagsnoteringar i matchkolumnen för Superettan och A-laget. Varken mål eller assist den säsongen men återkommande sågs han spela.



Jesper Carström visar styrkor, ett självförtroende och att han är i Gefle IF för att få speltid
Och hur gör man det på bästa sätt om man är 20 år, en a-lagsspelare men kanske inte får den möjlighet att utvecklas som man vill och växa in i startelvan. Att hoppa in 15 matcher en säsong, kanske här och där mer varierande mellanrum blir bara ryckigt och snurrigt. Hur många a-lagsdebutanter kliver rätt in i 65:e minuten och sätter 3 bollar i mål innan matchen är slut? 
Inte särskilt många. Att riktigt bli bekväm  på positionen kräver oerhört mycket mer arbete än så.

Jesper Carström visade sitt hemliga vapen så fort de gav honom chansen i Gefle IF. Han började göra mål för Gefle IF, vilket Jesper aldrig hade gjort i GIF Sundsvalls a-lag under de strax över 2 år han tillhört laget och 35 matcher han deltagit i vad gäller seriespel.

7 mål på 15 matcher i Gefle IF och division 1 norra och att få vara en del av uppflyttningen till Superettan är ruggigt imponerande anser jag och nu får vi hoppas på att laget fortsätter arbeta med Jesper på rätt sätt och att utvecklingen tillåts fortsätta utan avbrott. 

(Jag har försökt nå Gefle IF huvudtränaren Mikael Bengtsson för att höra hans egna ord om Jesper som han sett på nära håll.)

2022 Gefle IF - Division 1 Norra - 15 matcher - 7 mål - 1 gult kort
2022 GIF Sundsvall - Allsvenskan - 3 matcher - 1 gult kort
2021 GIF Sundsvall - Superettan - 15 matcher - 3 gula kort
2020 GIF Sundsvall - Superettan - 16 matcher - 1 assist
2019 GIF Sundsvall - Allsvenskan - 1 match






 

GIF Sundsvall Redaktionengifsundsvall2022@gmail.com2022-12-31 03:49:35
Author

Fler artiklar om Sundsvall