Skärhamn-HIF någorlunda live - Slut 0-2
Imad Khalili gjorde matchens första mål, och Olivier Karekezi gjorde 2-0 i slutminuten.

Efter många om och men blev det lite av en liverapportering från HIFs cupmatch mot Skärhamn ändå.

Startelvan som sprang ut:

Daniel Andersson

Jakob Augustsson, Andreas Jakobsson, Andreas Granqvist, Peter Christiansen

Babis Stefanidis, Andreas Dahl, McDonald Mariga, Eldin Karisik

Olivier Karekezi, Gustaf Andersson

Matchstart 18.30

4min Inga förändringar i startelvan. Dock sitter Pär Hansson på bänken, med målvaktshandskarna i knät, istället för Kristoffer Nilsson som tidigare angivits.

14min HIF har börjat med massivt bollinnehav. Tyvärr upprepas tidigare synd med alldeles för lågt bolltempo. Hasse Eklund har vid ett par tillfällen gormat på spelarna att öka tempot betydligt. Mest delaktig i spelet hittills har McDonald Mariga varit. Farligaste chansen har dock Oliveir Karekezi haft, men hans skott styrdes av en Skärhamnsspelare över målet. Efterföljande hörna var harmlös.

18min Skärhamn har knappt varit över mittlinjen. I alla fall inte i något ordnat anfall. Ett lätt regn rapporteras strila ner över den idylliska arenan. Cirka 350 personer uppges vara på plats.

19min PC har ett misslyckat inlägg som nästan blir lyckat eftersom det håller på att segla in i mål. "Ett riktigt Elanga-inlägg" konstaterar vår man på plats.

22min Babis slår ett hårt flackt inlägg från kanten som McDonald möter vid straffpunkten. Hårt skott som målvakten lyckas göra en benparad på.

23min Historian återupprepar sig nästan direkt då Babis får fram ett likvärdigt inlägg. Den här gången är det Eldin Karisik som möter bollen, men än en gång parerar Skärhamnsmålvakten skottet.

27min HIF har fortfarande ett markant bollinnehav, och det enda Skärhamn har mäktat med är ett par inlägg mot mål. Dessa har oftast styrt bort av Granqvist som agerat säkert i backlinjen. I övrigt har Eldin karisik varit den spelare som utmärkt sig mest med sitt pigga spel. Andreas Dahl däremot har drällt med bollen vid ett flertal tillfällen, och är en av syndarna till att spelet fortfarande är för långsamt. Något som Eklund inte varit sen med att poängtera från sidlinjen.

30 min Skärhamns farligaste målchans är ett HIF-misstag. Någon i backlinjen spelar hem till Daniel Andersson, men precis när han ska skjuta ut bollen studsar den upp på en tuva och över foten. Andersson hinner dock hindra bollen från att gå i mål.

35min Jakobsson hänger med högt upp i ett anfall och klackar bollen bakåt till Eldin. Eldin drad dock bollen i burgaveln.

44min Efter svagt försvarspel från HIFs sida får Skärhamn ett kalasläge. Spelaren blir så ivrig att han drar iväg ett skott allt vad han orkar. Hade han varit lugn kunde han spelat medspelaren som stog helt fri och 1-0 till Skärhamn hade förmodligen varit ett faktum.

PAUS HIF har gjort en väldigt slät figur i första halvlek. Det finns inte tillstymmelse till djup i mittfältet. McDonald började bra men har fallit ur matchbilden, och den enda av mittfältsspelarna som får godkänt är Eldin Karisik. Han är den enda som har haft positiva intentioner med sitt spel. Fullt möjligt att det blir byte av spelare redan i paus. Både Imad Khalili och Fredrik Svanbäck har värmt upp sedan 35e minuten.

I övrigt är HIF forsatt tempofattigt och viljan verkar ha dumpats någonstans i höjd med Kungsbacka. Dessutom är avstånden mellan anfallet och mittfältet alldeles för stora. Bollarna som Olivier och Gustaf har haft att jobba med är lätträknade. Förutom de chanser som nämnts ovan, har HIFs farligaste chanser varit 2-3 harmlösa skott långt utifrån. Är det cup-underskattning igen, månne? Rejäl uppryckning lär behövas i andra halvlek.

50min Farlig frispark för Skärhamn precis utanför straffområdet, men bollen skjuts utanför. HIF har inte gjort några byten i paus, men hela bänken (förutom Hansson) är uppe och värmer.

55min Andreas Dahl byts ut och in kommer Imad Khalili. Eldin tar Dahls plats och Imad tar vänsterkanten.

56min Peter Christiansen varnad eftersom han är för slö. HIFs spel är tyvärr inte mycket bättre under dom första tio minuterarna i andra än vad det var under första halvlek. Vår rapportör låter meddela att "Det är tur att Skärhamnsspelarna är lika långsamma som HIFarna, annars hade det kunnat gå illa ".

64min Peter Christiansen ut och Fredrik Svanbäck in.

66min Daniel Andersson gör en av sina patenterade solodribblingar men misslyckas totalt och tvingas till slut fälla en Skärhamnsspelare och blir varnad. Frisparken går precis över bortre krysset. "Vi lider för fan här", konstaterar rapportören.

73min Mååål! Imad Khalili nickar in bollen i bortre hörnet efter att Babis slagit ett fint inlägg.

85min HIF har åter tagit över spelet och Skärhamn verkar ha tappat sugen efter Imads mål. Men att säga att HIF briljerar vore en överdrift. Man saknar det där lilla extra i dagens match. Ett alltför vanligt scenario när det gäller cupmatcher mot lag från lägre serier.

86min Verkar inte bli några fler byten, då alla avbytarna slutat värma och åter satt sig på bänken.

87min HIF kontrar 4 mot 2. Eldin spelar bollen till Babis som kommer fri, men målvakten räddar.

90min Mååål! HIF kontrar än en gång sedan Skärhamn försökt att lyfta spelet i slutet. Olivier kommer ensam med målvakten och gör inget misstag.

SLUT Målet var det sista som hände i matchen. HIF gör ingen bra match, men med tanke på resultatet är i alla fall jobbet uträttat. Lågt tempo och dålig vilja präglade större delan av matchen. Vår rapportör fick frågan om det är någon spelare han vill framhäva efter matchen. Svaret blev ett rungande "NEJ!".

Publiksiffran korrigerades till 260 betalande och några gratisätare. Roligaste frågan fick Tobias Holmqvist efter matchen: "Hur känns det att åka hela vägen till Tjörn och stretcha i 30 minuter?". Tobbe såg måttligt roat ut över frågan....

I nästa omgång väntar Hammarby på bortaplan. Hipp hipp hurra....