Lagbanner
Püss på er & tack för poängen: Tränarkommentarer efter matchen
HIF och Luton Shelton steget före MFF som sig bör.

Püss på er & tack för poängen: Tränarkommentarer efter matchen

Alla sviter har ett slut, så även MFFs svit på Olympia. Efter 3-1 till HIF var det en tränare med ett smileyface och en med ett något truligare ansiktsuttryck som summerade matchen.

Stuart Baxter var av förklarliga skäl en lycklig man efter matchen. Sin egen effekt vill han dock än en gång nedtona.

-Hjärta kan man inte köpa på flaska. Idag spelade vi som ett lag. Även om vi har mycket kvar att arbeta med men jag kan omöjligt vara negativ när vi just vunnit med 3-1 mot Malmö.

Hur skulle du vilja beskriva matchbilden?

-Jag tycker att det var en bra allsvensk match. MFF spelade med hög kvalitet. Dom behöll bollen på ett väldigt bra sätt i första halvlek medan vi var för ivriga. Efter 0-1 kändes det som om vi greps av panik.

-I andra halvleken fick vi betydligt bättre struktur på vårt spel, och vi slutade ge bort bollen efter att vi erövrat den. Vi hittade en helt annan balans i laget. Det går inte att framhäva någon speciell spelare idag, utan jag vill berömma alla våra spelare.

Dagens derby var en match med två ansikten. HIF hängde med i 20 minuter av första halvlek, men sen var det MFF för hela slanten. Att underläget stannade med 0-1 hade endast att göra med MFFs oförmåga att förvalta spelövertaget. I andra halvlek var det en annan femma. Stundtals dominerade HIF halvleken totalt. Engelsk terrorutskällning i paus eller vad sades egentligen?

-Jag frågade spelarna om dom trodde att dom kunde vinna över MFF trots att vi låg under i paus. Om det fanns någon som INTE trodde på det kunde han stanna kvar i omklädningsrummet. Ja, det plus några andra väl valda engelska ord….

En som inte var riktigt lika glad efter matchen var givetvis Sören Åkeby. Han började presskonferensen med att välta ut sitt nyupphällda glas med Ramlösa.

-Jaha.. Det här gick som matchen ungefär, var hans kommentar om fadäsen.

-Jag är väldigt nöjd med vår första halvlek. Vi borde avgjort matchen med dom chanserna vi hade. I andra halvlek blev vi alldeles för utspridda, och därför kunde HIF gå på djupet.

anders.sjolin@comhem.se2006-09-12 22:12:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"