Lagbanner
En dag på jobbet med Luton Shelton
Luton Shelton hade en helt vanlig dag på jobbet i går. Olof Persson kan bara krasst hålla med.

En dag på jobbet med Luton Shelton

Med sina två mål avgör han derbyt. Huvudrolls-innehavaren Luton Shelton ser emellertid varje match enbart som en helt vanlig dag på jobbet. Han har ambitionen att vinna och det är han som vet hur man nätar. Det är upp till lagkamraterna att förse honom med bollarna.

Luton Shelton avgör än en gång för HIF och om den målhungriga speedkulan fortsätter i det här tempot är det väl bara en tidsfråga innan en större klubb får upp ögonen för honom. Från att ha sett komplett loj ut i den första halvleken fullständigt exploderade han i den andra, precis som övriga i laget. Luton Shelton ler sällan och inte ens en 3-1 seger mot den värsta rivalen får honom att lysa upp särskilt mycket. För honom är det en dag på jobbet och han gör det han blir tillsagd att göra och hoppas att kollegorna samtidigt gör vad de ska göra. Utan att le säger han sig emellertid vara rätt nöjd med att laget tagit tre poäng, samtidigt som han själv gjorde två mål. Om han är så pass självsäker eller bara blygsam är svårt att veta.

Segern var hursomhelst långt från given med tanke på spelet i den första halvleken. I halvtidsvilan korrigerades taktiken. Luton Shelton säger att Stuart Baxter tyckte att de spelade för långt från varandra och att yttermittfältarna skulle gå in mer centralt så att man blev mer kompakta i formationen. Luton Shelton skulle i sin tur göra det han är bäst på.

- Jag behövde komma in mer i matchen och skulle springa mer hemåt så att de andra kunde se mig bättre och spela mig bollen.

Enkelt men koncist. Att spelet på så kort tid under Stuart Baxters ledning redan uppvisat så stora skillnader till det positiva är något som Luton Shelton är nöjd med.

– Vi rör på oss mer och känner att vi är tillfreds med det. Samtidigt försöker vi lägga bollen mer bakom deras försvar för att komma till avslut och även ha fler alternativ att försöka nå fram till anfallarna.

Då börjar hela laget prestera. Det är precis vad som krävs av HIF och därför som Stuart Baxters uppmaning till spelarna i halvtid var tydlig. Var man inte av uppfattningen att man kunde slå MFF kunde man lika gärna stanna kvar i omklädningsrummet. Ingen stannade kvar i omklädningsrummet, och en HIF-elva som presterar max är vad Luton Shelton känner att han behöver för att kunna leverera.

– De sköter sig okej nu men om de ser att jag springer hela tiden och de bara kan hitta fram så bra som möjligt så ger jag dem målen för jag missar sällan chanser. 

Årets mål kan infrias

Med en positiv formkurva och med en allt mer krympande tabell hymlar inte Luton Shelton med att det sneglas uppåt i tabellen. Målet för i år var topp fyra, och även om ingen har velat snacka guld under hela säsongen är det hursomhelst nu praktiskt möjligt. Topplagen har matcher mot varandra och HIF har också kvar att möta lag på den övre tredjedelen.

– Tabellen är inte så lång att ta sig upp i, men det handlar främst om att gå ut inför varje match och gå in för att ta tre poäng. Mitt jobb är att göra mål så jag går in för det hela tiden.

Dagens motståndarförsvarare har den jamaicanske supersprintern inte mycket till övers för. Det var många gånger skrattretande enkelt när han till och med fick med sig bollen i fallet ett par gånger. Med sin fart gav han Olof Persson och kompani all anledning att undra var de skulle sova i natt.

– De är bra försvarare men jag upplever dem som långsamma, men idag sprang jag faktiskt inte så mycket eftersom jag var lite rädd nu när jag precis är tillbaka efter skadan. Jag var försiktig men det fungerade ju okej, säger han och skrattar.

Inte för alla var tisdagen en helt vanlig dag på jobbet. Supportrarna har fått stå ut med mycket de senaste åren, och inte minst den gångna säsongen. I vått och torrt står de bakom laget.

– Är du medveten om vad du har gett supportrarna?

– Ja, det är jag. Jag vet att den här matchen mot Malmö är viktig för alla. De andra i laget säger att det är en derbymatch, men för mig handlar det bara om att ta tre nya poäng. Alla i laget snackar om det, för de är emot Malmö på heltid (skratt). Så jag måste jobba hårdare så att jag ger dem något att vinna med och sen gå vidare.

En trogen arbetare stämplar ut för dagen efter att åter igen höjt arbetsgivarens produktion.

Mikael Öhrn2006-09-13 13:40:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"