Lagbanner
Ersättare för Luton Shelton snabbt på plats?
Luton Sheltons ersättare kan vara här redan till Sydafrikalägret.

Ersättare för Luton Shelton snabbt på plats?

HIF:s styrelse och tränarkår har suttit i möte hela eftermiddagen sedan det har blivit officiellt att Luton Shelton lämnar för Sheffield United. Enligt Sten-Inge Fredin, HIF:s ordförande kan ersättaren finnas på plats i HIF redan till Sydafrikalägret.

– Vi jobbar på att få hit testspelare och hoppas få en ersättare redan till Sydafrikalägret.

Två personer som enligt Sten-Inge Fredin har mycket att säga till om när det gäller eventuella nyförvärv är huvudtränaren Stuart Baxter och sportchefen Bosse Nilsson.

– Med kunnandet vi har i Stuart Baxter och Bosse Nilsson och synen på vilka spelare de vill ha jobbar vi på att så snabbt som möjligt ha en ny spelare på plats.

När HIF i fjol tog hem den Svenska cupen lovade Sten-Inge Fredin SM-guld 2007. Klubben hade en bra höst bakom sig och en stark trupp när säsongen tog slut. Den senaste tidens spelarövergångar till de brittiska öarna, med Luton Shelton som senaste namn har emellertid fått många att undra.

– Förutsättningarna har inte förändrats. Vi ska ha en starkare trupp mot i fjol. Detta är inte ett sätt att sänka inriktningen.

Med tre år kvar på kontraktet kan man tycka att HIF satt på en guldgruva vad det gällde Luton Shelton. Att HIF säljer den lovande jamaicanen redan nu beror på att man fått ett bra pris som man inte har kunnat säga nej till.

– Vi har fått en summa vi är nöjda med och som ger oss möjlighet att köpa nya spelare och samtidigt göra oss skuldfria.

– Det här är ett sätt att vidareutveckla klubben. Det handlar om att köpa och sälja spelare och det är de som är mest attraktiva som säljer. Prisbilden i det här fallet är helt rätt, säger Sten-Inge Fredin.

Samtidigt handlar det också om att HIF som förening har som policy att inte stoppa spelare från att lämna klubben, utan vill ha spelare som trivs i klubben. Luton Shelton var i England redan för tre år sedan men fick då inget arbetstillstånd. Det flitiga matchandet i det jamaicanska landslaget har nu förändrat den biten. Samtidigt har Luton Shelton inte gjort någon hemlighet av att han velat till England och han var på väg över redan i höstas.

Av skulden till Helsingborgs stad återstår det 20 miljoner.

Mikael Öhrn2007-01-15 16:45:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"