Lagbanner
Alexander Zaim till Åtvidaberg
HIFs lärlingskontrakt verkar inte falla spelarna i smaken. Nu är det klart att Alexander Zaim lämnar klubben och ansluter till Åtvidaberg.

Alexander Zaim till Åtvidaberg

Alexander Zaim gör sin gamle HIF-tränare Peter Swärdh sällskap norrut. Efter att ha nobbat HIFs kontraktsförslag blir nästa klubbadress klassiska Åtvidaberg.

Tobias Holmqvist till GAIS. Robin Kacaniklic eventuellt till Hajduk Split. Och nu försvinner ytterligare en av HIFs påläggskalvar från klubben. Alexander Zaim presenteras nämligen i dagarna för Åtvidaberg. Provträningen med Åtvidaberg föll med andra ord väl ut och ett tvåårskontrakt med klubben är signerat.

Det är fråga om en regelrätt övergång. Inte som i Tobias Holmqvists fall, där Holmqvist först skrev på kontrakt med HIF för att sen lånas ut till GAIS.
Att det blev just Åtvidaberg var inget svårt val för Zaim. 
-Dom har hela tiden visat intresse så jag är jättenöjd. Åtvidaberg har väldigt bra träningsmöjligheter och är en klubb som satsar för framtiden. Dom har en bra historia när det gäller att fostra talanger.

I Åtvidaberg vet Alexander vad han får när det gäller tränare. Förre HIF-tränaren Peter Swärdh är som bekant ny tränare i klubben. En tränare som Zaim bara har gott att säga om.
-Peter är en väldigt bra tränare. Ganska lugn och kan mycket om fotboll. 

Alexander Zaim var en av dom nio spelare som HIF erbjudit lärlingskontrakt inför säsongen 2007. Ett upplägg som varken ekonomiskt eller träningsmässigt verkar ha fallit spelarna i smaken. Enligt uppgift till SvenskaFans.com är det bara ett fåtal som i dagsläget skrivit på lärlingskontraktet.

En av anledningarna till missnöjet är upplägget av träningen. Ovissheten  om man ska träna med A-laget eller U-laget när dagen börjar känns inte lockande för spelarna. Något som Zaim håller med om.
-Planeringen i HIF är inte den bästa. Rent utvecklingsmässigt måste jag träna med A-laget, och dom garantierna hade jag inte fått med lärlingskontraktet.

En viss besvikelse går att skönja i Alexander Zaims röst när han pratar om sin gamla klubb.
-Klart jag är besviken på HIF. Jag tycker att jag borde fått fler chanser.

Något som han förhoppningsvis får under Peter Swärdhs nygamla ledning. I Åtvidaberg kommer Zaim att  få spela som central mittfältare.

anders.sjolin@comhem.se2007-01-19 14:01:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"