Dubbelknocken
Björck och HIF däckade - Björck av en armbåge och HIF av Odense.

En däckad lagkapten och en miss på en halv miljon kronor. HIF har haft bättre dagar på jobbet.

Förlust med 3-0 mot danskt motstånd för andra gången i rad. Förra veckan var det FC Nordsjälland. Idag var det Odense som gjorde processen kort med HIF i Royal League.
-Lite bättre än mot FC Nordsjälland, men jag skulle inte vilja kalla det ett fall framåt. Så sammanfattade Stuart Baxter HIFs första tävlingsmatch för året.

Precis som senast ska HIF vara nöjda med att förlustsiffrorna inte blev större än vad dom blev. Om sanningen ska fram låg Odense närmre både 4-0 och 5-0 än vad HIF ett reduceringsmål.

Det började annars bra. Första kvarten spelade HIF riktigt bra boll. Både det centrala mittfältsspelet och dom offensiva kantspringarna i form av Fredrik Svanbäck och Babis Stefandis gjorde ett antal bra prestationer. Dock utan att komma till några riktigt farliga avslut.

Istället var det Odense som gjorde första målet efter en dryg halvtimmes spel genom mittfältaren Morten Fevang. Ett logiskt mål eftersom HIF vid det laget tappat det mesta och bästa av sitt spel. Odense hade minutrarna innan ledningsmålet dessutom haft en klockren träff i Daniel Anderssons vänsterstolpe.

Borre hade lekstuga
Efter målet blev det mer och mer Odense. HIFs vänsterkant var, som så många gånger förr senaste året, en autostrada utan mötande bilister. Franco Miranda hade än en gång uppenbara problem med sina positioner. När han väl låg rätt visade han inte upp tillräcklig aggressivitet. Boll på boll matades in av Odenses duktige högerlöparen Martin Borre. Övertaget på vänsterkanten resulterade i två stolpträffar och ett mål under första halvleken.

I paus byter Odense just nämda Borre och Franco Miranda gav förmodligen ifrån sig en stor suck av lättnad. I avsaknad av Borres dominans på högerkanten släppte Odense in HIF i matchen. Tyvärr var HIF idag för dåliga för att acceptera inviten. Ett ynka skott på mål var vad man lyckades prestera under den avslutande halvleken. Istället var det Odense som gjorde både 2-0 och 3-0, och man hade faktiskt bud på mer.

Tvåan var ett resultat av ett slapphänt ingripande av Daniel Andersson (som för övrigt gjorde en bra match). Efter en misslyckad utboxning damp bollen ner framför fötterna på Morten Fevang som klackande gjorde sitt andra mål för dagen.
-Det där gjorde jag inte så jävla bra, som Daniel Andersson själv kommenterade sitt ingripande efter matchen.

Dubbelknock
Minut 82 blev en riktig otursminut för HIF. Först går lagkaptenen Björck läskigt i däck efter en armbåge över höger tinning. Ledandes av planen faller han ihop och för ett ögonblick såg det riktigt otäckt ut.

Under tiden Björck plåstras om vid sidan av planen passar Odense på att göra matchens sista mål i det virrvarr som återstår av HIF-försvaret. Avslutningsmålet var en liten delikatess signerat Leonardo. En brassespark som Daniel Andersson gör en bra räddning på men returen kunde inte ens HIF-stoppern göra något åt.

Förlust och ett pinnhål nedåt i Royal League tabellen. Från andra till tredje plats. En parantes kan tyckas eftersom HIF redan inför dagens match var vidare ur gruppspelet. En dyrbar parantes bör tilläggas. Närmare bestämt 500 000 kronor. Så mycket skiljer det nämligen i prispengar för gruppseger kontra tredjeplatsen. Kassör Lars Öijer kan förmodligen hålla sig för skratt. Det kunde även tillresta HIF-supportrar göra efter HIFs slätstrukna insats.