Lagbanner
Henkeaffären fick riskkapitalisten Bengt Adolfsson att lämna HIF i förtid
Spel bakom kulisserna i samband med Henrik Larssons övergång till HIF fick vice ordförande Bengt Adolfsson att lämna styrelsen i förtid.

Henkeaffären fick riskkapitalisten Bengt Adolfsson att lämna HIF i förtid

Riskkapitalisten och vice ordförande Bengt Adolfsson var inte överens med vissa av medlemmarna i HIF:s styrelse. Kulmen kom med värvningen av Henrik Larsson. Därför valde Bengt Adolfsson att lämna föreningen i förtid.

HIF har årsmöte den 27 februari, men redan i augusti i fjol lämnade Bengt Adolfsson HIF:s styrelse.

– Jag hade en annan uppfattning än vad vissa andra i styrelsen hade. Då får man lämna styrkan.

Vad som föranledde Bengt Adolfsson att ta det definitiva beslutet var saker som skedde bakom kulisserna när Henrik Larsson värvades tillbaka till klubben.

– Jag tycker att det var barnsligt när Henke plockades hem, att det påstods att det skulle ha varit HIF själva som ordnat detta. Att jag uppfattas som lögnare när jag hade bankkvitto och allt som styrkte att det inte var så.

Vice ordförande Bengt Adolfsson och ordförande Sten-Inge Fredin i synnerhet har inte alltid dragit jämnt. Han har gott att säga om Sten-Inge Fredin, men meningsskiljaktigheterna har helt enkelt varit för många och stora.

– Vi har många gånger haft olika tankar om saker och ting. Det vi har gemensamt är att vi vill att det ska gå bra för HIF.

Bengt Adolfssons mandatperiod går ut på årsmötet. Han säger att det är upp till valberedningen, medlemmarna och supportrarna huruvida han stannar kvar i klubben efter årsmötet.

– Skulle medlemmar och supportrar vilja att jag stannade gör jag det. Jag tycker det är roligt i HIF.

Bengt Adolfsson äger fortfarande vinstandelar i flera av HIF:s spelare, men han säger att HIF nu gått ut med att de har ekonomin att klara sig själva. Anledningen till att det aldrig blev offentligt att Bengt Adolfsson lämnat HIF i förtid och att locket lades på var den fina period klubben hade i höstas. 

Mikael Öhrn2007-02-19 16:19:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"