Lagbanner
Krönika: No more Mr Nice Guy

Krönika: No more Mr Nice Guy

Det borde HIF begripa, så fort man blandar in SvFF så dömer de alltid till HIF:s nackdel. Hemmapremiären ska spelas den 16 april trots att HIF:s reservarena är upptagen.

HIF har inför den här säsongen valt att lägga om Olympias mer än hundra år gamla gräsmatta. Istället för att välja balkonggräs som är populärt i både Borås och Gävle valde man naturgräs. Detta till en högre kostnad men fotboll ska enligt de flesta förståsigpåare spelas på gräs.

Allting har gått enligt planerna, men man vill ge gräset en chans att gro riktigt innan man börjar slita på det, runt den 24 april beräknas det vara klart. Gefle å sin sida kan inte tänka sig att skjuta på matchen den 16 april till den 26 april, för då får man två matcher på en vecka…

Förstår det är i jobbigaste laget för ett gäng deltidsarbetande bönder. HIF föreslog då att man skulle byta hemma matchen mot bortamatchen i höst? Nej, se det gick inte. Då fick man ju två bortamatcher i rad i höst när Gefle tydligen har planerat att kämpa för att undvika degradering. Fördelen som två hemmamatcher i rad under starten av serien uppväger tydligen inte det?

Sen hade ju andra klubbar synpunkter på att HIF skulle få en extra fördel att ha två hemmamatcher i rad under slutet av serien.

Bra att de fruktar oss redan innan serien startat. Hej därnere, vi är HIF!

SvFF kopplas in för att hitta en bra lösning, med det faktum att HIF tvingades byta sin hemmamatch mot bortamatch när man mötte Halmstads BK år 2003 trodde nog HIF att det skulle bli lösningen. Men icke, matchen ska spelas den 16 april enligt SvFF.

Bakgrunden 2003 var trots att Halmstads reservarena hette Olympia så beslutade SvFF att matchdagarna skulle bytas. Konsekvensen blev att HIF fick fyra bortamatcher i rad under slutspurten av allsvenskan 2003, men det är ju inte så noga, truppen bestod ju inte av deltidsarbetande bönder.

SvFF konstaterar i sitt beslut att det är upp till HIF att fixa fram en spelbar plan. HIF:s reservarena är Landskrona IP, samma dag som HIF ska spela mot Gefle har BoIS hemmapremiär i Superettan.

Förbundet lämnar dock en brasklapp, man kan spela den 17 april också. Det hoppas jag att HIF vägrar, det blir ju bara 4 dagar till nästa match då och det blir för jobbigt!

Hösten 2006 skulle HIF spela borta mot GAIS på Ullevi, vars dränering inte riktigt var frisk och fick se planen förvandlas till en arena mer lämpad för vattenpolo. Skulle HIF då helt iskallt ha sagt att det är upp till GAIS att snyta fram en spelbar plan? Regnet kom ju inte som en överraskning om man såg till prognoserna. Istället gick HIF med på att pressa in matchen under ett landslagsuppehåll där man hade flera spelare borta.

När HIF mötte Gefle i sin comeback i allsvenskan efter många år i förskingringen försvann strömmen från arenan! Efter en stund kom lite nödljus igång på Ström(lösa)vallen och matchen kunde efter att HIF gått med på det slutföras. HIF kunde i det läget valt att marschera av planen med hänvisning att Gefle inte kunde erbjuda en spelbar arena och inkasserat full pott via walk over. För det är ju Gefles uppgift att se till att arenan håller standarden som krävs.

Nu ser det ut som om gräset hinner gro till den 16:e så länge inte våren får några rejäla bakslag, då välkomnar vi Gefle till Olympia men förvänta er inga gentjänster från vår sida i fortsättningen.

De andra klubbarna som lagt sig i ska inte heller förvänta sig någon samarbetsvillighet från HIF:s sida. Det kan ju vara så att de vill flytta en helgmatch till en vardag för att tillfredsställa slipsarna och sälja in eventpaket när HIF med Henke kommer på besök. Säger bara glöm det!

Det är dags för Fredin att sluta vara Mr Nice Guy mot de andra klubbarna och SvFF!

//Stefan Christensen

Redaktionen2007-03-11 11:12:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"