Lagbanner

Stuart Baxter om matchen och vänsterbacksplatsen

Det är en kluven Stuart Baxter som efter slutsignal summerar matchen.

”Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. I andra kanske vi överskattar oss själva. Vi får ett snöpligt mål emot oss och blir lite förbannade på oss själva. Det blir svårt för oss att skruva upp tempot igen.”

Första halvlek var stundtals riktigt lovande, något Baxter inte är sen med att poängtera. Samtidigt är han bekymrad över den förändrade matchbilden i andra halvlek:

”Jag tycker att första halvleken är den bästa vi presterat så här långt. Vålerengen är visserligen ett bättre motstånd, men här lyckas vi rulla upp dem väldigt bra. Nu måste vi bara se till så att vi kan strecka ut det över 90 minuter. Jag vet inte riktigt vad som händer i andra halvlek. Det är lite som natt och dag och visst, det är lite oroväckande. Nu vill vi ha intentioner på att vi är på rätt väg.”

I supporterled är det kanske framför allt den bristande defensiven som diskuterats den senaste tiden. Franco Miranda anses inte hålla måttet, men får trots dåliga insatser fortsatt förtroende, något som väcker irritation. Så här säger Baxter när han får frågan vem som är förstaval på vänsterbacksplatsen:

”Franco har startat hittills, men Adama fick hoppa in idag och gjorde det bra”

Är du nöjd med vad Franco presterat så här långt?

”Offensivt så är jag nöjd med honom.”

Och med tanke på att han fått starta i de senaste matcherna så ser du honom som förstavalet?

”Det är en lite svår situation med Adama, i och med att han är icke-EU-spelare. Han tävlar inte riktigt på samma villkor.”

Så anledningen till att Franco startar är snarare att ni anser tre andra icke-EU-spelare vara viktigare?

”Så kan man se på det.”

Christian Rurfors2007-03-17 17:45:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"