Lagbanner

Krönika: Nu får vi det svart på vitt

I dag möter HIF en riktig värdemätare med en tänkbar allsvensk startuppställning.

HIF: s första svenska tävlingsmatch är det svåraste tänkbara. Som om det inte vore nog med att Elfsborg har ett grymt bra lag, har man fördel av erfarenheten på konstgräs och man är trots allt på hemmaplan.

I dag ställer HIF upp med ett lag som inte helt omöjligt kommer stå på benen mot Halmstad i premiären. Det ska bli extra intressant att följa Razak Omotoyossis samarbete med Kung Henrik Larsson. Även Samir Beloufa blir mycket intressant att följa. HIF: s formation ser mycket intressan ut och i dag får vi det svart på vitt - HIF: fågel eller fisk?
Ser man till matchen mot Silkeborg så är HIF inget topplag. Och man ställde faktiskt inte upp med ett topplag då samtliga afrikaner representerade sina länder i landskamper. I dag har HIF bästa lag så när som på Miranda och vi vill ha ett kvitto på att HIF blir att räkna med. Jag, rent ut sagt, skiter blankt i om Elfsborg är favoriter till allt och att de vunnit guld. HIF är alltid HIF och ska kunna vinna - även på Borås Arena.

HIF har haft en av klubbens mest turbulenta försäsonger på länge med sandlådebråk mellan Sten-Inge Fredin och Bengt Adolfsson, spelare har lånats ut, Mariga ryktas vara på väg till England, HIF: s catfight med förbundet och vad kommer härnäst? Henke Larsson bryter benet? Nu måste allt annat läggas åt sidan för nu är det klubbmärket som är viktigast. Inte enskilda spelares karriärer, inte Henke Larssons bästa eller något annat. Enheten HIF måste få ihop den sista pusselbiten inför allsvenskan och när det är dags för Halmstad ska HIF: s förberedelser vara klara.
Hur det går mot Elfsborg? Nja, oavgjort och HIF vinner på förlängning? 1-1, Razak dundrar in en sen HIF-kvittering.

I dag måste jag försvara alla experter som risats för deras införtippningar som alltid blir fel. Allsvenskan måste vara en av få ligor där samtliga lag nästintill är omöjliga att tippa. Man kan ju inte klandra experter som tippat lag som IFK Göteborg, Malmö FF och Djurgården. Det är ju inte deras fel att lagen totalfloppade i fjol. Och ser man till lagens samarbete och varje enskild spelare, ska det inte kunna gå så dåligt. Nu vet vi inte ännu säkert hur samspelt HIF: s lag är, men rent individuellt ska HIF inte bli sämre än fyra.
Men i ärlighetens namn är det inte nyförvärven som jag ser fram emot mest att få se. Det ska bli än mer intressant att se en match på en splitterny Olympiamatta som sägs hålla samma klass som världens just nu bästa lag, Manchester Uniteds arena.
Det absolut bästa med planen är att det inte kommer gå att klaga på planen så fort det går emot... Alltid något.

Örjan Briand2007-03-31 15:28:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"