Lagbanner
HIF föll för hemmalagets inbjudan att spela långbollar

HIF föll för hemmalagets inbjudan att spela långbollar

- Vi spelar för mycket långt, säger Henrik Larsson om scenförändringen i andra halvlek.

HIF var överlägsna i den första halvleken och Halmstads tränarstab insåg ganska snabbt att ändringar behövde göras. Två byten i paus och taktiska ändringar medförde att HIF slutade spela sitt eget spel.

- Halmstad var ju inte med i matchen i första halvlek, så för att få press på oss försöker de spela mer och mer på vår planhalva och då lyfter de längre. Då blir det mer kamp och då faller vi mer in i det spelet också att lyfta lite längre, säger Henrik Larsson om Halmstads taktiska förändringar som vände matchen till deras fördel.

När Razak Omotoyossi gör 1-0 i början av den andra halvleken tror man sig se frukten av skörden från den första halvleken. Halmstads replik är dock snabb och HIF:s skörd får sig en törn när kvitteringen kommer bara minuten senare.

- Vi hinner inte riktigt njuta och bygga upp något nytt spel.

Om de missade chanserna vill Henrik Larsson inte säga så mycket utan fokus ligger redan på nästa match. Det är väntan på den som är nästa hinder.

- Nu är det nästa match och det är om en vecka och det är ganska långt. Man skulle gärna ha haft den på onsdag eller på fredag eller lördag.

- Vi är besvikna att vi åker härifrån idag utan att ha något med oss hem, avslutar han.

Mikael Öhrn2007-04-09 21:25:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"