Lagbanner
Krönika: Ett lyckat test

Krönika: Ett lyckat test

I Helsingborgs Dagblad 2007-03-30 sa klubbdirektören Paul Myllenberg så här angående staketen på ståplatsläktarna - Det lär fungera mot Gefle, vårt elddop blir i pubikmatcherna mot Elfsborg och Malmö, säger Paul Myllenberg.

Facit blev att två personer fick föras till sjukhus med skador, ett antal polisanmälningar och massor av upprörda fans. Klubben lägger ut ett försvarstal värdigt Bagdad-Bob på hemsidan där det i princip sägs att elddopet som Myllenberg pratade om i HD avlöpte perfekt och de som skadade sig kunde ha gjort det i princip varsomhelst och av vilken anledning som helst, men att staketet inte var orsaken.

Snart dags för det riktiga elddopet då, hur många ska vi räkna med mot Elfsborg? Åtta till sjukhus eller?

Sen är det dags för derby mot MFF. Kalla mig gärna fördomsfull men i mina ögon ser det ut som om MFF-supportrar fyller hela buren och halva norra läktaren. Står de stilla? Verkar inte så men jag kan ju ha fel där.

Nu är det ju inte meningen att MFF ska göra några mål på Olympia, men det har ju faktiskt hänt att vårt försvar schabblat in en och annan boll utan assistans av motståndarna. Risken är att MFF-supportrarna kommer att fira det och då lär det klämmas folk på den läktaren också. Ska vi räkna med 35-40 skadade under den matchen för att kalla den ett lyckat test?

HIF, det är dags att göra en pudel innan det här blåses upp till orimliga proportioner bland supportrar och media. Det nya ”gamla” staketet som tydligen inte håller som räcke längre måste få ett nytt räcke som håller för vad det gamla gjorde. Då skapas en buffertzon som behövs för att folk inte ska bli klämda. Sen återstår ju problemet vid hörnor, folk i klacken måste se till att hörnläggaren kan lägga dem utan att utsättas för ett regna av snusdosor, flaskor, mynt och spottloskor. Det är något för Kärnans tongivande medlemmar att ta tag i och se till att det fungerar utan en massa livsfarliga staketlösningar.

//Stefan Christensen

Redaktionen2007-04-20 09:13:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"