Djurgårdens IF - HIF 3-1

Ännu en bortaförlust och ännu en match med höga berg och djupa dalar. Tyvärr var bergen mycket ”korta” och dalarna väldigt ”långa” idag. Djurgården – HIF var ett smärtsamt bevis på att HIF:s säsong 2007 kommer att likna säsongen 2006. I bästa fall…

Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var tydligt att Baxter hade gett order om ett mycket aggressivt försvarsspel över hela banan. Djurgårdens förvar blev hårt pressat och slog bort en mängd bollar. Efter ett par halvchanser för Djurgården var det HIF som tog ledningen. Målet kom i den sjunde matchminuten när den notoriska målskytten (nåja) Andreas Jakobsson fick iväg en projektil som placerade sig högt i målvaktens vänstra hörn. För övrigt Jakobssons andra mål för säsongen och han är därmed lagets bästa målskytt. Efter målet tog HIF över och spelade en lysande fotboll. Målchanserna avlöste varandra och de två hetaste stod Mcdonald Mariga för. Först ett stolpskott i tionde matchminuten och sedan nick i fritt läge.

HIF: s aggressivitet och ork mattades efterhand och under andra halvan av första halvlek var det Djurgården som dominerade för hela slanten. Mycket riktigt kom också kvitteringen efter 37 minuter. Ett lång svepande inlägg nådde Mattias Jonson och HIF: s vänsterback, 18-åringen Andreas Landgren, var chanslös i ett ganska tamt ingripande. 1-1 i paus kändes rättvist även om Djurgården kanske var ett något bättre lag i första halvlek.

Andra halvlek inleddes med en kalldusch för HIF. Försvaret satt ute i omklädningsrummet och Jonson kunde fri med Daniel Andersson göra sitt andra mål för dagen. Ett psykologiskt mål som HIF aldrig återhämtade sig ifrån. Andra halvlek dominerades totalt av Djurgården och segern var odiskutabel. Med en kvart kvar av matchen satte Jones Kusi Asare spiken i kistan. Målet betydde 3-1 och det blev också slutresultatet, trots att HIF lyckades vaska fram ett par giftiga chanser på slutet.

HIF är för tillfället precis så ojämna som Baxter antydde före säsongen. Första 20-25 minuterna idag var bra men resterande tid är man fullkomligt utspelade. Djurgården var bättre på allt och HIF får hoppas att man inte halkar för långt efter under våren. Tiden bör tala för HIF men frågan är om inte problematiken på vänsterkanten måste lösas med nyförvärv. Landgren hade det svårt på sina ovana vänsterbacksplats idag men det var många som var riktigt svaga i dagens match.