Lagbanner

Jakobsson om matchen och Jonsson

Anderas Jakobssons form denna säsongen verkar hålla i sig. Han håller med om att HIF har problem att hålla uppe spelet i 90 minuter. Här berättar han lite om matchen mot Djurgården och om förhållandet till Djurgårdens Mattias Jonsson.

Andreas Jakobsson 

Vad kan du säga om matchen som helhet? 

- Vi börjar fantastiskt bra. Mitt mål är en kalasträff, bollen studsar upp lite och det blir en sån ”svusch” på bollen. Spelet blev sedan lite chansartat i andra halvlek, vi tar det inte lugnt efter 2-1 trots att vi har 40 minuter kvar att spela utan det blir istället stressigt på grund av det målet, vi förlitar oss inte på det vi kan göra. Det är klart att målet är mycket jobbigt psykologiskt, tycker även vi började andra halvlek bra och tog tag i det igen men målet tog död på detta. Hade vi istället fått 2-0 eller 3-0 i första halvlek hade matchen kanske gått åt ett annat håll, men man kan ju alltid säga ”om” efter en match. Tycker att ett antal fasta situationer gör att de får tag i spelet men att vi trots allt borde gjort något till i början av matchen för att kunna låsa den. Historien upprepar sig från Halmstadsmatchen. Vi förlitar oss inte på vårt eget spel och vad vi kan. Första halvlek spelar vi ändå i motvind och spelar som bäst men jag kan inte förklara hur det kommer sig.

Om Mattias Jonsson 

- Jag och Mattias hörs fortfarande av sedan tiden i HIF och Danmark. Vi hade pratat om honom och visste ju innan matchen att Jonsson tog de här löpningarna. Målen i sig handlar inte om hans löpningar utan om andra saker. Vid första målet är det ett långt inlägg, Daniel och Landgren tvekar båda och det gör att Jonsson kunde nicka in den. Andra målet är en snabb omställningslöpning som vi visste om innan, det får inte hända.

Hur ser du på HIF:s öppning av allsvenskan? 

- Det som oroar mig att vi spelat så fantastiskt bra borta mot mot HBK och nu DIF i långa perioder, tagit ledningen, och så kan vi inte hålla fast i det. Då vi ska ta död på dem är inte vi så bestämda i vårt agerande, vi släpper initiativet och låter dem ta över istället. Måste nog säga att vi har spelat bäst i Halmstad. Gävle ser jag som sämst prestationsmässigt och spelmässigt. Jag tycker vi bjuder på för mycket på bortaplan. Vi har spelat borta två matcher nu och tagit noll poäng trots bra spel. Kanske grisfotboll är lösningen men vi vill spela, vi är ett spelande lag. Vi måste titta på det, vad är det som gör detta, jag vet inte.. 


(Fotnot. Enligt nylig presenterad statistik av tidningen City är HIF sämst i allsvenskan på bortaplan av alla allsvenska lag de senaste tre åren med poängkvoten 0,9).

Christoffer Spegel2007-04-23 09:44:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"