Lagbanner

Inför: HIF – IFK Hässleholm

Ikväll så kliver de regerande mästarna in i Svenska Cupen. För motståndet står grannen IFK Hässleholm och det blir ingen lätt uppgift för Hässleholm att stå emot Helsingborg. Även detta år kommer HIF att hårdsatsa på Svenska Cupen och det märks inte minst på truppen som Stuart Baxter tagit ut.

Underskattning?

Hässleholms största chans att rubba HIF ligger i motivationen och inställningen. Det är inget snack om att hemmalaget kommer att vara ordentligt tända, men frågan är om Baxter kan motivera sina spelare för att de ska ta matchen på allvar. Det är endast vid en underskattning som HIF inte vinner matchen. I övrigt är Helsingborgarna flera klasser bättre, men det gäller att de tar sin uppgift på allvar.

2:a halvlek

HIF har i år visat en enorm förmåga att tappa allt vad spel heter efter halvtidsvilan. Kombinerat med oförmågan att avgöra i första halvlek så är detta lagets akilleshäl. Förhoppningsvis så kan HIF komma till rätta med det problemet och kvällens match är ett utmärkt tillfälle att få laget och fungera i 90 minuter.

Laget

Baxter har valt att vila några nyckelspelare samt att han fortfarande har några kvar på skadelistan. De spelare som vilar är McDonald Mariga och Henrik Larsson. De skadade spelarna är Fredrik Olsson, Oscar Rönningberg och Franco Miranda. Med de förutsättningarna lyder den preliminära startelvan:

Oscar Berglund - Erik Wahlstedt, Fredrik Björck, Samir Beloufa, Adama Tamboura - Andreas Dahl, Andreas Landgren, Andreas Jakobsson, Fredrik Svanbäck - Olivier Karekezi, Razak Omotoyossi


Bänken: Daniel Andersson, Marcus Nilsson, Matthias Unkuri, Olafur Skulasson, Imad Khalili.

Ted Egger2007-04-26 11:36:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"